Dingerdis Technische Realisatie draait alweer volop

Dingerdis Technische Realisatie draait alweer volop

PARTNERBIJDRAGEN | Dingerdis Technische Realisatie – kortweg DTR – bestaat alweer achttien jaar in Meppel. ,,Het is een onderdeel van mijn leven”, zegt directeur en eigenaar Pieter Dingerdis. Vanuit het bedrijfspand aan de Paardemaat detacheert de onderneming gespecialiseerd personeel in de woningbouw en gebouwen zonder woonbestemming. En dan vooral in de installatietechniek.

Pieter Dingerdis heeft na al die jaren nog altijd veel plezier tijdens zijn werkzaamheden. De tijd is voorbij gevlogen. De inwoner van Willemsoord was in het verleden zelf loodgieter en elektromonteur. Juist die ervaring komt hem nog altijd goed van pas. ,,Ik kan snel schakelen omdat ik me als een jongen van de praktijk goed kan inleven in wat er op de bouw speelt”, zegt de 45jarige Dingerdis.

Actief

Rugklachten noopten Dingerdis te stoppen met zijn fysieke werkzaamheden, maar door het ondernemerschap blijft hij actief in het wereldje. ,,En dat bevalt mij dus nog altijd goed en ik moet zeggen dat het technische er altijd in heeft gezeten. Als kind was ik al aan de slag met elektriciteit door te experimenteren.” De Willemsoorder vindt het oprecht leuk om met mensen te praten die zijn passie delen en daar ook hun brood mee willen verdienen.

Uiteraard vindt Dingerdis zaken als veiligheid en arbeidsomstandigheden belangrijk. ,,Die hebben prioriteit, maar een sticker op de deur of een certificaat aan de muur zegt niet alles. Je moet het als bedrijf vooral zelf doen, vind ik.” Verder vindt de Overijsselaar het heel erg belangrijk dat zijn gewaardeerde medewerkers kwaliteit leveren. ,,Zij zijn het visitekaartje van het bedrijf. Ik durf te stellen dat diploma’s minder belangrijk zijn dan motivatie. Als je maar bereid bent om de handen uit de mouwen te steken en te leren: dan gaat het zeker lukken. En eerlijkheid duurt het langst. Om te komen tot een goede samenwerking is het vereist dat je respect voor elkaar hebt én elkaar moet kunnen vertrouwen. Dat geldt voor personeel, maar ook voor de bedrijven waarmee we samenwerken.”

Positief

Dingerdis: ,,Persoonlijk contact is het belangrijkste en ook begrip van mijn kant voor situaties waarin werknemers kunnen zitten. Privé, maar ook op het werk. Positief is dat het langste dienstverband dateert uit 2003 en het kortste dienstverband uit 2016. Ik verloon – inclusief zzp’ers – veertig medewerkers. Meer dan de helft is hier al twaalf tot dertien jaar in dienst. Ik ga voor volledig werkgeverschap en durf het aan om risico’s te nemen. Iedereen heeft een vast dienstverband.”

Dingerdis denkt dat de wereldwijde en ingrijpende coronacrisis ervoor zorgt dat mensen beschikbaar komen op de arbeidsmarkt. Het bedrijf zelf heeft weinig hinder gehad van de lockdown. ,,Natuurlijk was het even schrikken toen er een paar mensen thuis kwamen te zitten, maar dan moet je het verlies voor lief nemen en proberen door te gaan. Dat is gelukkig goed gelukt. Ik blijf realistisch, want daar waar mogelijk kan volgens mij prima gewerkt worden volgens de geldende richtlijnen. We gaan nu
alweer vol gas en zitten op de volle honderd procent omzet. Iedereen is weer aan het werk. We zijn zelfs zoekende naar gemotiveerde medewerkers. En dan vooral naar elektromonteurs en loodgieters. Ik denk dat na deze crisis de vraag naar personeel enorm toe gaat nemen. In ieder geval in de branches waarin wij actief zijn.”

Eigen wagenpark

Dingerdis Technische Realisatie heeft als werkgebied Noord-Nederland, Overijssel, Flevoland en een deel van Gelderland. Het bedrijf beschikt over een eigen wagenpark. ,,We hebben dertig auto’s waarmee onze mensen op pad kunnen naar een klus”, weet Dingerdis. Hij was er in het verleden ‘wel klaar mee’ dat een medewerker steeds maar weer problemen met zijn auto kreeg. ,,Ik ga een auto kopen waarin jij gaat rijden”, zei Dingerdis destijds. En zo geschiedde.

Vanuit zijn kantoor vlakbij de A32 in Meppel zorgt Dingerdis dat iedereen aan het werk kan blijven. ,,Ik verloon overigens zelf en doe dit al vanaf de start van het bedrijf. Daardoor hebben we alles in eigen hand. Dat voelt wel zo prettig. Mensen werken dus echt voor Dingerdis Technische Realisatie en niet voor een groot payrollbedrijf. De lijntjes zijn hier kort, dus we kunnen snel op actuele zaken inspringen.”

www.dingerdis.nl

www.werkentechniek.nl

Geplaatst op: 11 juni 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.