Small Giants: Omapost gaat vereenzaming ouderen tegen in coronacrisis

Small Giants: Omapost gaat vereenzaming ouderen tegen in coronacrisis

‘Bezorg je oma geen corona maar een kaartje!’. Het Groningse Omapost wil hiermee eenzame ouderen een hart onder de riem steken. Want de coronacrisis vereenzaamt hen, dus een kaartje is een gemakkelijke manier om te laten weten dat je aan mensen denkt. Oprichter Wilbert van de Kamp vertelt hierover in aflevering 5 van het NoordZ-programma Small Giants.

Omapost bestaat inmiddels ruim vijf jaar. Met de app en website kun je gemakkelijk een afbeelding of foto van jezelf omzetten tot een kaartje en opsturen naar je opa of oma. Naar iemand anders sturen kan ook, natuurlijk.

Coromapost

Vooral ouderen vereenzamen in tijden van corona. Geen bezoek, geen dagbesteding en vooral veel binnenblijven. Daarom doopte Van de Kamp zijn Omapost om tot Coromapost. ,,Een woordgrapje, maar dat maakt het juist leuk.” Is dit dan niet alleen een slimme marketingtruc? Nee, want: ,,de kaartjes worden tegen kostprijs verstuurd. De actie heeft geen winstoogmerk.”

Kijk terug:

Small Giants: Idee101 helpt zorg in het Noorden met logistieke uitdagingen in coronacrisis
Geplaatst op: 21 mei 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.