Small Giants: Idee101 helpt zorg in het Noorden met logistieke uitdagingen in coronacrisis

Small Giants: Idee101 helpt zorg in het Noorden met logistieke uitdagingen in coronacrisis

Mondkapjes, desinfectiemiddel, handschoenen. Het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland regelt de distributie van deze persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Eerder werd de administratie van voorraden van PBM’s in het Noorden nog via de mail geregeld. Kortom: lastig en onoverzichtelijk. Maar softwarebedrijf Idee101 bood hulp. Mede-eigenaar Maarten Overeem vertelt hierover in aflevering 4 van het NoordZ-programma Small Giants.

Maarten Overeem kwam erachter dat er een enorme logistieke druk lag (en nog steeds ligt) bij de zorgsector. Vooral de grote vraag naar – en de distributie van – PBM’s is een enorme logistieke uitdaging voor het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland. Met een softwarepakket, gebouwd door het team van Idee101, wist Overeem de druk voor het Noorden enigszins te verlichten.

Snel schakelen, snel implementeren

Overeem en zijn collega’s richtten in twee dagen tijd een demo in. Een paar dagen later werkte het Acute Zorgnetwerk van het Noorden met de software van Idee101. Uiteindelijk was het de snelste implementatie van het Drentse softwarebedrijf. ,,Wij zagen de crisis eerst als een bedreiging en na een week dachten we: ‘wauw, dit is de grootste kans ooit’.”

Kijk terug:

Small Giants: Eventlocatie EM2 switcht naar distributie en verkoop ‘Good Food’

We spraken Maarten Overeem al eerder, lees het hier terug:

Idee101 helpt Acute Zorgnetwerk Noord Nederland met logistieke uitdagingen in coronacrisis
Geplaatst op: 14 mei 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.