Bizcuit Groep investeert 1,2 miljoen in scale-up Klippa

Bizcuit Groep investeert 1,2 miljoen in scale-up Klippa

Groninger scale-up Klippa ontvangt een investering van 1,2 miljoen euro van Bizcuit Groep. Hiervan gebruikt Klippa 1 miljoen euro voor versnelde innovatie. Met het resterende bedrag koopt Klippa angel investeerders uit.

Lees ook:

Hoe gaat het met Klippa, de startup die papieren bonnetjes wil uitroeien?

Bizcuit Groep: van klant naar investeerder

Bizcuit Groep en Klippa werken al drie jaar samen. Dochterondernemingen Minox (boekhoudsoftware) en Bizcuit (fintech-software) maakten gebruik van Klippa’s API’s voor slimme documentverwerking. Nu is Bizcuit Groep niet alleen meer klant, maar ook investeerder. ,,We waren onder de indruk van de snelheid en kwaliteit van de documentverwerking en hebben daarom besloten onze zakelijke relatie naar een hoger niveau te tillen,” aldus Hessel Kuik, eigenaar en CEO van de Bizcuit Groep.

Vierde investering in Klippa sinds 2015

Sinds de oprichting van Klippa in 2015 ontving de software scale-up vier investeringen, waaronder de meest recente van Bizcuit Groep. De Groningse scale-up werd opgericht door RUG-studenten die zich specialiseerden in IT. Het bedrijf heeft als doel om documentstromen te digitaliseren en automatiseren. Inmiddels is de scale-up actief in de Duitse, Franse en Spaanse markt. ,,Komend jaar zullen we onze technologie ook aanbieden in Zwitserland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk,” aldus Knegtering.

Volgens Sven Yeelen Knegtering, CEO en medeoprichter van Klippa, worstelen vele bedrijven met het handmatig verwerken van facturen en bonnetjes, waarmee zij kostbare tijd verspillen. Nu er door de coronacrisis veel thuis gewerkt wordt, verwacht Knegtering dat meer bedrijven willen digitaliseren.

Lees ook:

Financieel jargon: wat betekent wat?


Geplaatst op: 2 april 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.