‘We zijn volop bezig met de energietransitie’

‘We zijn volop bezig met de energietransitie’

Bakker Oilfield Supply (BOS) wil als grootste tak van de groeiende Bakker Groep Coevorden een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie. Door de komst van nieuwe energievormen resulteerde dit in verbreding van het pakket van producten en diensten naast de werkzaamheden in de olie- en gassector, die ook nog altijd in een groeimarkt zit. De focus gaat ook op andere branches; de vrij recente overname van Scaves is daar een treffend voorbeeld van.

Die overname van het bedrijf uit Schoonebeek kwam een klein jaar geleden tot stand. De locatie van Scaves is als vanouds in het oliedorp Schoonebeek: het hart van de olie- en gaswinning. Het bedrijf geeft trainingen en advies over bijvoorbeeld veiligheid, gezondheid en milieu. Scaves is actief in diverse industrieën en heeft zich ontwikkeld tot een specialist op het vlak van rope access en reddingswerkzaamheden. People manager van Scaves Lynn Jansen uit Coevorden vertelt dat zij veel samenwerkt met Patrick Balster, die sales- en marketingmanager is van BOS. „Al met al kunnen wij als Scaves onze klanten volledig ontzorgen en daar zijn we trots op”, zegt Jansen.

Onder de vleugels van Bakker Oilfield Supply wordt bij Scaves ingezet op drie pijlers: het bieden van trainingen, veiligheidsadvies en technische ondersteuning. BOS en Scaves zien de overname als de optelsom ‘1 + 1 = 3’. „Direct was al duidelijk dat Scaves niet wordt opgeslokt en niet volledig wordt geïntegreerd binnen BOS”, zegt Balster. „Scaves is een aparte entiteit met een eigen identiteit en groeit zodoende verder door.”

Specialiteit

Jansen legt op haar beurt uit wat rope access inhoudt: een specialiteit van Scaves. „Bij rope access wordt door ons gewerkt op hoogte, maar dan met een benadering van bovenaf in plaats van bijvoorbeeld vanaf een steiger die op de grond staat. Steeds vaker wordt gebruik gemaakt van deze techniek. Bijvoorbeeld in de windindustrie en offshore, maar ook in andere sectoren. Dat kan op hoogte zijn en in de diepte. Een alternatief voor de traditionele steigerbouw.”

Medio dit jaar biedt Scaves vanuit Schoonebeek – in samenwerking met The Well Academy – IWCF- trainingen aan in de Nederlandse taal. Dat is uniek, want nergens anders in Nederland worden soortgelijke trainingen in de Nederlandse taal gegeven. Voorheen was alleen Engels de voertaal tijdens deze gerichte en gecertificeerde trainingen. De focus binnen Scaves ligt op de nationale markt, maar ook wereldwijd weten klanten Scaves te vinden. „De focus is op het gebied waar wij zelf middenin zitten”, zegt Jansen treffend. Scaves gaat met de tijd mee en brengt de eigen merkwaarde naar een hoger plan. Zo zijn de kleuren van het logo niet meer geel en blauw, maar geel en zwart. Die kleuren staan immers voor veilig.

Aardwarmte

De overbuurman van Lynn Jansen tijdens het gesprek op bezoek bij de Bakker Groep Coevorden is Joël Bruins. De inwoner van Klazienaveen is sales engineer namens Bakker Geothermal Services: dat is de afdeling van Bakker Oilfield Supply, die de nadruk legt op activiteiten in de winning van aardwarmte. Bruins is aanspreekpunt van de diverse klanten en vertelt enthousiast over de geothermie industrie, energietransitie en duurzaamheid. „We willen een belangrijke bijdrage leveren aan de energietransitie”, zegt Bruins. In dat licht is de nominatie van de degasser van BOS voor een Europese innovatieprijs een passend voorbeeld. Vandaag – donderdag 5 maart – doet BOS in het Zuid-Duitse Offenburg een gooi naar de Ruggero Bertani European Geothermal Innovation Award Bruins is namens Bakker Oilfield Supply aanwezig op deze toonaangevende beurs over geothermie. „Onze degasser is een tank die onder meer water, olie en gas kan scheiden tijdens de test- en productiefase”, weet Bruins.

Uniek is dat BOS in zijn tijdelijke installaties gebruik maakt van de degasser en ook kan verkopen. Bruins: „We zien graag dat de geothermie erkend wordt door heel de wereld. Door goede producten en diensten te leveren, doen we daaraan mee én er wordt over ons gesproken door de nominatie. Dit is dan ook een stap in de goede richting voor de geothermie. Uiteraard ook voor ons als bedrijf, want we willen heel graag laten zien dat we vanuit Bakker Oilfield Supply volop bezig zijn met de energietransitie.”

BakkerGroep

Scaves

Foto: Kristian Elders.
Geplaatst op: 5 maart 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.