Groningen: de tweede ICT-stad van Nederland

Groningen, de tweede ICT-stad van Nederland

De conferentie Nederland Digitaal 2020 vindt plaats in Groningen. En dat is geen toeval: Groningen is een frontrunner geworden als het gaat om ICT. In Groningen zit een verscheidenheid aan internetondernemers: zowel beginnende eenmanszaken tot grote techreuzen.

Lees ook:

Conferentie Nederland Digitaal in 2020 in Groningen

In 2000 begon Groningen reclame te maken voor Groningen als ICT-stad. Dat werd buiten de regio wat lacherig ontvangen. Maar twintig jaar later is Groningen uitgegroeid tot de tweede ICT-stad na Amsterdam. Er zijn inmiddels 1400 bedrijven in de online-industrie in Groningen, met 8200 werknemers. En dat aantal groeit nog elk jaar.

Groei

Marco de Jong van G-Force zag Groningen groeien, hij is er sinds de jaren ’90 bij. Hij zag ,,jongens” uit de beginjaren uitgroeien van studenten met een laptop op een zolderkamer, naar gevestigde namen in de industrie. Voor hem is de conferentie vooral ,,erkenning dat we hier goed werk hebben verricht,” vertelt hij aan Dagblad van het Noorden.”

De digitale sector is een belangrijk speerpunt van wethouder Paul de Rook (D66). Dat komt doordat de sector voor veel werkgelegenheid zorgt. Daarom vindt De Rook het belangrijk dat de groei aanhoudt. ,,Het versterkt niet alleen de sector zelf, maar ICT is ook een versneller van groei en innovatie in de rest van het bedrijfsleven. Een goede online-infrastructuur helpt ook het bestaande midden- en kleinbedrijf aan toekomstbestendige, nieuwe bedrijvigheid,” zegt De Rook tegen Dagblad van het Noorden.

Nederland Digitaal 2020

Nederland Digitaal 2020 vindt plaats van 16 t/m 19 maart in MartiniPlaza. Het is de tweede keer dat de conferentie wordt gehouden: de vorige editie was in Hilversum.

Meer lezen over Groningen als ICT-stad? Klik dan hier voor het hele artikel van Dagblad van het Noorden.

Geplaatst op: 2 maart 2020

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.