[BRANDED] ‘Het moet tot in detail kloppen’

[BRANDED] ‘Het moet tot in detail kloppen’

Ze voedt met Van Lier Catering de monden van de zusters van Klooster Alverna in Aerdenhout, maar ook die van de werknemers van het het ruim twintig kilometer verderop gelegen Koninklijke De Vries Feadship in Aalsmeer, bouwer van zeer luxe plezierjachten. Hoe een bedrijf met haar roots stevig verankerd in Drenthe en met een vrouw als directeur/eigenaar, zich in de dynamische wereld van de catering staande houdt én onderscheidt.

,,Het maakt inderdaad nogal verschil of je de catering verzorgt voor zusters met een gemiddelde leeftijd van 93 jaar of die van scheepslassers-en timmerlieden”, lacht Rijnie Trip. ,,Maar dat is nu precies waar we ons in onderscheiden ten opzichte van onze concullega’s: het bieden van maatwerk. Met Van Lier Catering richten wij ons op het verzorgen van de catering voor bedrijven, overheidsinstellingen en het onderwijs. Voor vaste opdrachtgevers doen wij ook events en daarnaast hebben we een adviesdienst. Veel werkgevers zorgen zelf voor de lunch voor hun medewerkers, in de veronderstelling dat ze daar voordeliger mee uit zijn. In de praktijk is dat echter maar zelden het geval. Het runnen van een bedrijfsrestaurant is niet hun corebusiness en dat willen ze er ook niet van maken. Met als gevolg dat er bij ziekte van een medewerker van het restaurant of tijdens vakanties, altijd problemen zijn. Als Van Lier Catering nemen wij de zorg van het runnen van het restaurant -zeg maar de software-volledig op ons. Het enige dat het bedrijf of de instelling levert is de hardware -de tafels, de stoelen, de potten en de pannen en wat verder maar nodig is.”

In een nog niet eens zo lang geleden verleden bestond het assortiment van een bedrijfsrestaurant uit een obligaat aanbod van wat ook verkrijgbaar was in een gemiddelde cafetaria. ”Je ziet dat hier en daar nog wel, maar zo’n assortiment is niet meer van deze tijd. Gezond eten en weten wat je eet zijn anno nu niet meer weg te denken topics en maken een essentieel onderdeel uit van een bewuste manier van leven. Een trend die ook is doorgedrongen in de bedrijfsrestaurants, maar nog lang niet bij allemaal. Er is namelijk een belangrijk verschil tussen een bedrijfsrestaurant van kantoren en bijvoorbeeld productiebedrijven. Die laatste zijn in de regel voor wat betreft de menukaart meer traditioneel ingesteld. Die versmaden geen broodje kroket of een bord frites met mayonaise. Vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel van de werkgever voor de gezondheid van zijn personeel, zag hij de kaart echter graag aangepast naar gezond. Wij helpen hem daarbij door ter introductie een foodmarket te organiseren. Een informele en gezellige bijeenkomst, waar de medewerkers gezond kunnen ‘snacken’. En er tot hun verrassing achter komen dat een tosti van Drentse geitenkaas met honing en krokant gebakken bacon niet alleen veel lekkerder is dan een broodje kroket, maar ook nog eens veel gezonder.”

Met de in eigen beheer ontwikkelde formule ‘Vitalier’ biedt Van Lier Catering een dagelijks wisselend assortiment eten en drinken, dat bestaat uit een verantwoorde en smakelijke mix van gezonde, seizoensgebonden, biologische en streekgebonden gerechten. ”Ons concept reikt echter verder dan alleen het aanbieden van gezond eten en drinken. Het gaat om de totaalbeleving. We willen de mensen het gevoel geven dat ze in het bedrijfsrestaurant uit eten gaan. Dat het iets is om naar uit te zien. De uitstraling moet daarom matchen met wat je op je bord krijgt. Dus een minimaal gebruik van kunststof, maar het aanbod serveren op natuurlijk en eerlijke materiaal als hout, bamboe en zink. En met het menu van de dag in krijt geschreven op een schoolbord. Het moet kloppen. Tot in detail.”

Van Lier Catering
Rijnie Trip: ‘Ons concept ‘Vitalier’ is een totaalbeleving’ Foto: Hans Banus.

Een ander, sterk onderscheidend aspect bij Van Lier Catering is de sociale focus op de eigen medewerkers. ,,Vanzelfsprekend heb ik als directeur/eigenaar aandacht voor de zakelijke kant van de onderneming. Maar het sociale aspect vind ik zeker zo belangrijk. De aandacht voor de medewerkers van mijn bedrijf. Wie goed doet, goed ontmoet. Zitten ze lekker in hun vel, dan stralen ze dat uit naar de gasten. Hierdoor voelen onze gasten zich welkom in onze restaurants. In de wereld van eigenaars van cateringbedrijven wordt ik vrijwel uitsluitend omringd door mannen, terwijl operationeel bijna alles door vrouwen wordt gedaan. Mogelijk maakt dan het feit dat ik een vrouw ben, het verschil. Voor de rest ben ik in onze branche -gekscherend gezegd- ‘one of the guys’. Van een andere sekse, maar niet expliciet. Ik word door mijn collega’s beoordeeld op mijn kennen en kunnen, niet op het feit van mijn vrouwzijn. Ook wat dat betreft is er – gelukkig- veel ten goede veranderd.”

vanliercatering.nl

Geplaatst op: 12 december 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.