Witec in feeststemming na winnen Groninger Ondernemingsprijs 2019: “het is ontzettend gaaf, we zijn trots.”

Witec in feeststemming na winnen Groninger Ondernemingsprijs 2019: “het is ontzettend gaaf, we zijn trots.”

De blijdschap was groot bij Witec toen het bedrijf de Groninger Ondernemingsprijs won. Onder luid gejuich in MartiniPlaza nam CEO en mede-eigenaar (samen met Raimon Warta) Eric Vos de prijs breed lachend in ontvangst. Twee weken later zijn de gemoederen enigszins bedaard, en kijkt hij terug.

Zo, dat zal een lekker feestje zijn geweest na die prijsuitreiking. Of niet?

Eric Vos: “Zeker. Ik was zelf om half 1 wel al thuis, toen was ik wel op. Maar anderen zijn nog wel wat langer doorgegaan. De ochtend daarna waren er ook wel een paar mensen wat later op het werk, haha!”

In 2011 stond Witec ook in de finale, maar toen wonnen jullie niet. Hoe lekker is het om hem dan nu alsnog te pakken?

“We begonnen in 2010, en groeiden meteen van 15 naar 60 man personeel. Dat vond de jury zich moeilijk voor te stellen. En van alle plannen die we toen presenteerden zei de jury: als je die plannen voortzet, dan win je de prijs. Dat vonden we een beetje flauw. Maar nu hebben we die plannen ook echt waargemaakt. Daarom hebben we terecht gewonnen, vinden we. En dat is natuurlijk gaaf, dat je tien jaar lang iets opbouwt en dan de prijs pakt.”

Lees ook:

Witec wint Groninger Ondernemingsprijs (video)

Met de prijs zijn jullie nu ambassadeur van de provincie Groningen. Hoe geven jullie daar invulling aan?

“We werken bijvoorbeeld samen met de Rijksuniversiteit Groningen. We kijken dan hoe we het onderwijs beter kunnen verbinden met het bedrijfsleven. Af en toe werken we al samen, maar dan met bijvoorbeeld een divisie van het UMCG. En verder zien we enorme kansen in medische producten, daar is heel veel vraag naar. Zo ontwikkelen we bijvoorbeeld een virtuele operatiekamer: de chirurg kan dat de hele operatie al virtueel doen, zodat de echte operatie gemakkelijker gaat.”

En hoe is de sfeer nu? Nog steeds in de feeststemming?

“Ja, ik heb veel gebak gehad de afgelopen dagen, dus de sfeer zit er goed in. Iedereen is erg blij en positief. En we krijgen ook veel aandacht, dat had ik zelf niet verwacht. Uit alle hoeken komen mailtjes, appjes en telefoontjes, van personeel, klanten en leveranciers. En als je met je bedrijfskrediet met Witec-logo bij de slager staat dan spreken mensen je aan, omdat ze gehoord hebben dat je de prijs hebt gewonnen. Dat vinden de mensen leuk. Ja, het is overweldigend wat er allemaal gebeurt. Het is ontzettend gaaf, we zijn trots.”

Foto: Jan Buwalda / Groninger Ondernemingsprijs

Geplaatst op: 9 december 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.