Technology Fast 50 nomineert 7 Noordelijke bedrijven

Technology Fast 50 nomineert 7 Noordelijke bedrijven

Vijf Groningse bedrijven en één Fries bedrijf zijn genomineerd voor de Technology Fast 50 2019 van Deloitte. De Award is voor de snelstgroeiende technologiebedrijven van Nederland. Daarnaast is er de Rising Star Award voor bedrijven jonger dan vier jaar. Daarvoor is één Noordelijk bedrijf genomineerd. 

Lees ook:

Negen noordelijke bedrijven genomineerd voor Deloitte Fast50

UPDATE: de ranglijst van de Deloitte Fast 50 is inmiddels bekend. Er staan maar liefst drie Noordelijke bedrijven in de top 10: Simplicate (4), Appwiki (7) en Parkos (9). Daarna volgen Cloud++ (16), Nova Incasso (18) en Payt (20).

Deloitte bepaalt de nominaties op basis van de omzetgroei van de bedrijven in de laatste vier jaar. De nominaties voor de Rising Star Award worden bepaald door te kijken naar de mate van innovatie en groeipotentie. Hieronder een overzicht van de genomineerden uit Groningen en Friesland. Er zijn geen Drentse bedrijven genomineerd. 

De uiteindelijke ranglijst van de Technology Fast 50 2019 en de winnaar van de Rising Star Award worden op 10 oktober bekend gemaakt. Dat vindt plaats op de Fast 50 Awards Ceremony in Amsterdam. 

Elfsquad Product Configurator (Drachten)

Elfsquad is genomineerd voor de Rising Star Award. Het bedrijf verkoopt softwarepakketten aan fabrikanten, waarmee ze hun verkoopkanalen kunnen digitaliseren. Elfsquad is erg trots op haar nominatie in de Technology Fast 50, laat commercieel directeur Jelle Jansma weten. “Het is voor jonge softwarebedrijven als wij de meest prestigieuze prijs die in Nederland te winnen is. Het geeft ons erkenning voor onze activiteiten en het laat zien dat we op de goede weg zijn en blijven groeien”.

Appwiki (Groningen)

Appwiki helpt bedrijven met het kiezen van software. De onderneming kiest de software uit op basis van het profiel en de wensen van het bedrijf. Om zo tot een zo goed mogelijke match te komen. 

Cloud++ (Joure)

Cloud++ helpt bedrijven met digitalisering. Zo hielp het bedrijf AkzoNobel met een platform voor een 360-view van producten om hun verkoopproces te verbeteren. 

Nova Incasso (Groningen)

Nova Incasso is een incassobureau dat organisaties helpt bij het invorderen van moeilijke vorderingen bij debiteuren en wanbetalers. Wat Nova Incasso naar eigen zeggen bijzonder maakt, is dat klanten niet hoeven te betalen voor hun diensten. Als Nova Incasso een vordering int voor een klant, hoeft diezelfde klant daar dus niet voor te betalen.

Parkos (Groningen)

Parkos geeft een overzicht van alle parkeerbedrijven rondom luchthavens. De klant kan zo parkeerplaatsen vergelijken en eventueel geld besparen. Het gaat daarbij om luchthavens die relatief dicht in de buurt zijn. Bijvoorbeeld Schiphol, Rotterdam Airport of Maastricht Airport. Luchthaven Eelde, hoewel dichtbij, staat niet in het overzicht.

Payt (Groningen)

Payt was de vorige seizoenen op het shirt van de Trots van het Noorden, FC Groningen, te bewonderen. Maar behalve shirtsponsor is Payt vooral een beheerplatform voor debiteuren. Met cloudsoftware zorgt Payt naar eigen zeggen voor snellere betalingen, meer overzicht en persoonlijk contact. 

Simplicate (Groningen)

Simplicate biedt software aan om bedrijven makkelijker te laten werken. Bijvoorbeeld software om klantenbestanden overzichtelijker te maken. Mede-oprichter Peter Hager: “Simplicate is ontstaan vanuit een heldere visie over bedrijfsvoering. Door gestroomlijnde processen, houden we het overzicht en werken we gericht aan onze doelen. Nu is deze felbegeerde prijs niet ons doel, tevreden gebruikers zijn dat wel.”

Voetnoot: artikel is geupdate in oktober 2020. De naam Elfskot is veranderd in Elfsquad vanwege een naamswijziging Daarnaast is de link naar de website van Elfsquad aangepast.

Geplaatst op: 18 september 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.