Innovatiespotter: 'mkb loopt miljoenen energietransitie mis'

Innovatiespotter: ‘mkb loopt miljoenen energietransitie mis’

Uit onderzoek van de Innovatiespotter uit Groningen en studenten van de Hanzehogeschool blijkt dat het midden- en kleinbedrijf (mkb) niet genoeg profiteert van investeringen en subsidies voor de energietransitie. Volgens directeur Gea Vellinga loopt het mkb daardoor ‘miljoenen mis’.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland verdeelde tussen 2012 en 2017 bijna 700 miljoen voor energie-innovaties. Daarvan profiteerden alle 115 Nederlandse kennisinstellingen en 1 op 6 grootbedrijven met meer dan 250 werknemers. In het mkb was dat slechts 1 op 1270 bedrijven.

De resultaten van het onderzoek presenteerde de Innovatiespotter op het event Energietransitie: Kostenpost of Kans?. Collega John Geijp van Dagblad van het Noorden was daarbij en deelde de inzichten.

Geplaatst op: 10 juli 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.