Nieuwe uitbreiding datacenter Google in de Eemshaven, 100 extra banen

Nieuwe uitbreiding datacenter Google in de Eemshaven, 100 extra banen

Opnieuw doet Google een fikse investering in de Eemshaven. Een nieuwe uitbreiding van het datacenter betekent het ontstaan van honderd banen.

In maart vorig jaar kondigde de zoekgigant al een uitbreiding aan. Deze uitbreiding, een investering van 500 miljoen euro (en ongeveer 45 hectare) komt daar nog bovenop. De capaciteit van het datacenter moet worden vergroot, vanwege de snel groeiende stroom data via internet. Vooral de video’s van YouTube vragen veel opslagruimte in het datacenter in de Eemshaven, waar via onder meer ook Gmail en Google Maps gaan.

Miljard euro

Samen met het nieuwe datacenter bij Agriport in Middenmeer steekt Google een miljard euro in de uitbreiding van Nederlandse datacenters. Dat er voor Nederland gekozen is, ligt volgens Joe Kava van Google vooral aan de goede digitale infrastructuur, de aanwezigheid van voldoende duurzame energiebronnen en gekwalificeerd personeel.

Volgend jaar klaar

Bij de huidige uitbreiding zijn ongeveer 1000 mensen aan het werk in de bouwfase. De verwachting is dat ditzelfde aantal nodig is bij de volgende uitbreiding. Als alles volgens plan verloopt, denkt Google beide gebouwen volgend jaar klaar te hebben. In de Eemshaven biedt Google vanaf dat moment plaats voor ongeveer 350 werknemers, een groei van honderd banen vergeleken met de huidige situatie.

Lees ook: Na Google tonen nu ook kleinere datacenters interesse in de Eemshaven

Geplaatst op: 25 juni 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.