Nerd van Indietopia gaat analoog met AEther Void

Nerd van Indietopia gaat analoog met AEther Void

Mendel Bouman is een man met vele activiteiten achter zijn naam. Hij begeleidt vanuit Indietopia (waar hij uitgever en oprichter is) gamers bij de ontwikkeling van hun spel en bedrijf, werkte aan games zoals Convoy, helpt lokale ontwikkelaars een bedrijf te ontwikkelen en runt Emagin, dat muziek maakt voor games. Nu gaat nerd Bouman aan de slag met een analoog spel.

Een erkende nerd, aanjager van Indietopia, gaat analoog en brengt een ‘ouderwets’ spel uit. Ouderwets? Er komt in ieder geval geen computer bij kijken. Wel boeken en rollenspellen. AEther Void is de naam van het spel, een klassiek psychologisch rollenspel dat fantasy, steampunk en een science fictionwereld bij elkaar brengt. Spelers zijn een karakter in een wereld naar keuze.

Puzzelen, dobbelen en sluipen

Bouman zelf is grondlegger, samen met Ite Heune (docent natuurwetenschappen en rollenspelveteraan). De vier studenten die mede-aandeelhouder werden, zijn Sanne de Zwart (Leeuwarden), Wietse van der Schoot (Heerenveen), Erwin Koning (Nes, bij Akkrum) en Joost Smit (Groningen). Ze gaan voor een wereldmarkt. Ze waren al in de Verenigde Staten om hun spel te promoten. Recent vertoefden ze ook een week in Groot-Brittannië.

Lees ook: Indietopia uit Groningen helpt gamers te versnellen

In het spel moeten deelnemers puzzelen, dobbelen en sluipen aan de hand van regels. Een spelleider ziet erop toe dat de regels worden nageleefd. Het spel duurt drie tot vijf uur en is een knipoog naar het vermaarde Dungeons and Dragons. ,,Een potje bier en wat chips erbij en je hebt een leuke avond’’, zegt een glunderende Bouman.

Sociale element

De computergame is zijn vakgebied, maar sommige bordspellen passen beter bij het karakter van Bouman. Vooral het sociale element spreekt hem aan. De gezelligheid, mensen om hem heen. Volgens Bouman zijn bordspellen de laatste twintig jaar veel interessanter geworden. ,,Bij Indietopia hebben we één keer in de twee weken ook een ‘bordspellen-night’ “, vertelt hij, ,,en deze ontwikkeling komt dus niet uit de lucht vallen.’’

AEther Void zet hoog in. De marketing voor het spel draait op volle toeren. ,,Er zijn weinig cijfers over dit soort spellen bekend’’, weet Bouman. Maar gaat het lopen dan kunnen zomaar een paar duizend spelboeken per maand worden verkocht. ,,En we hebben om de paar maanden een uitbreiding van het spel’’, vertelt Bouman. Er is nu al genoeg materiaal voor 24 uitbreidingen. Het Engelstalige boek telt overigens 300 pagina’s op A4-formaat. Bouman droogjes: ,,Je moet wel van lezen houden.’’

Bron: Dagblad van het Noorden

De afbeelding is niet het spel AEther Void en enkel als illustratie (Shutterstock)

Geplaatst op: 12 juni 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.