Friese softwareleverancier bouw7 overgenomen door Exact

Friese softwareleverancier bouw7 overgenomen door Exact

Bouw7, een Friese leverancier van cloud-software voor het mkb in de bouwsector is overgenomen door softwarehuis Exact. Dat meldt Financieel Dagblad.

Exact, sinds februari in handen van investeerder KKR, heeft momenteel 3.700 bouwbedrijven als klant die voor hun boekhouding gebruik maken van Exact. Met de overname van bouw7 is het softwarehuis volgens topman Phill Robinson nu marktleider in Nederland op het gebied van software voor de bouwsector.

Internationale markten

Het in Dokkum gevestigde bouw7 startte eind 2014 hun activiteiten en heeft op dit moment enkele tientallen werknemers. Hun software werkt rechtstreeks vanuit de handen van de personen op de werklocatie en volledig in de cloud. Waar ze eerst hun aandacht op de Nederlandse markt vestigden, richten ze sinds 2018 hun focus op internationale markten. Inmiddels mag bouw7 ook bedrijven uit Spanje, Duitsland en België tot hun klanten rekenen.

Boekhoudsoftware voor het mkb

Exact uit Delft kreeg in februari met het Amerikaanse private-equityhuis KKR een nieuwe eigenaar. Met meer dan 1400 werknemers werkt Exact aan boekhoudsoftware voor het mkb. De ambitie onder de vorige eigenaar, de Britse investeerder Apax Partners, was om op dit terrein een top-3 speler te worden. Dat lukte niet, waarna er een sterke focus volgde op de thuismarkten Nederland en België, samen met Frankrijk en Spanje. Dat pakte goed uit. Vorig jaar werden al drie andere bedrijven overgenomen.

Meer lezen over bouw7? Lees hier een interview met Manager Klant Operations Jurjen de Boer over de Friese startup.

Fotografie: Pepijn van den Broeke

Geplaatst op: 6 juni 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.