Dit zijn de 7 meest vermogende jonge noorderlingen

Dit zijn de 7 meest vermogende jonge noorderlingen

Het zakenblad Quote komt deze week met de top 100 van jonge miljonairs. Criteria: een vermogen van minimaal tien miljoen euro. Zonder hulp van papa en jonger dan 40 jaar, zo stelt Quote. Donderdag 23 mei wordt de top 100 openbaar, maar duidelijk is dat er enkele noorderlingen verzekerd zijn van een plek op de lijst.

Mark Vletter

Mark Vletter uit Groningen is een nieuwe naam in de lijst. Hij sluit de rij met een 100e plaats. Met Voys bracht hij telefonie in de cloud, terwijl Spindle technologie levert die deze manier van bellen mogelijk maakt. Met geld heeft Vletter echter niks, zo laat hij weten tegenover Quote. “Niet relevant.”

Marco Dompeling

Quote schat het vermogen van Marco Dompeling op zo’n 15 miljoen euro. Dat levert hem met zijn Level23 een 58e plaats op.

Sébastian Monteban

Vijf plaatsen boven Dompeling vinden we Sébastian Monteban terug, evenals Vletter een nieuwe noordelijke binnenkomer. Met zijn bedrijf Brandfield schat Quote zijn vermogen op zo’n 16 miljoen euro.

Jeroen en Jeroen

Jeroen Doorenbos en Jeroen Elkhuizen van het Groningse Belsimpel bezetten de plaatsen 40 en 41 in de lijst. Beiden hebben een vermogen van 20 miljoen euro. In 2017 doorbraken de beide Jeroens met hun telefoonproducten de grens van 200 miljoen omzet. Vorig jaar lag de omzet zelfs meer dan 100 miljoen hoger dan het voorgaande jaar. Inmiddels heeft Belsimpel concrete plannen om zich op buitenlandse markten te gaan begeven.

Ben Woldring

Net iets hoger staat nog een Groninger ondernemer. Prijzenvergelijker Ben Woldring van Bencom staat op plek 35. Met een geschat vermogen van 24 miljoen euro is Woldring de op een na hoogste genoteerde noorderling

Doutzen Kroes

De titel van meest vermogende noorderling gaat naar Doutzen Kroes. Het vermogen van de geboren Friezin ligt naar schatting rond de 30 miljoen euro, goed voor plek 28 in de lijst.

Nummer 1

De Quote top 100 van jonge miljonairs wordt aangevoerd door Stijn Koster uit Capelle aan den IJssel. Het zakenblad schat zijn vermogen op zo’n 150 miljoen euro.

Bron: Dagblad van het Noorden

De hele lijst is donderdag te zien in Quote. Nu al lezen kan ook, via Blendle.

Geplaatst op: 22 mei 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.