Gronings Parkos opent na Australië nu ook in Amerika

Gronings Parkos opent na Australië nu ook in Amerika

De Groningse startup Parkos rolt hun parkeerplatform verder uit over de wereld. Nadat begin dit jaar duidelijk werd dat de parkeervergelijker een lancering deed in Australië, is nu Amerika aan de beurt.

Parkos is inmiddels gestart met het aanbieden van parkeerplaatsen bij de luchthavens van Newark en J. F. Kennedy in New York. Parkeerplaatsen bij andere grote Amerikaanse luchthavens, zoals LAX (Los Angeles) en Orlando moeten volgens planning in de loop van dit jaar volgen.

Groeiende Amerikaanse vraag

Peter Bosma, co-founder van de Europees marktleider op het gebied van parkeren bij luchthavens, is enthousiast. “We merkten al een tijd een groeiende vraag vanuit de Verenigde Staten naar goedkope en betrouwbare parkeerplaatsen in de buurt van luchthavens. Aan de vraag kunnen wij nu voldoen.”

Parkos

De startup vergelijkt sinds 2014 parkeerplaatsen bij vliegvelden op eigenschappen zoals prijs, afstand en beoordelingen. Waar ze dit tot voor kort alleen denken voor parkeerplaatsen bij Europese luchthavens (Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje), gaan ze met de uitrol naar Australië en Amerika nu een stap verder. In 2018 eindigde Parkos als 29e in de lijst van Deloitte’s 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland.

Geplaatst op: 20 mei 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.