Amerikaans QTS Realty Trust breidt uit met datacenters in Eemshaven en Groningen

Amerikaans QTS Realty Trust breidt uit met datacenters in Eemshaven en Groningen

QTS Realty Trust breidt in het kader van haar globale groeistrategie hun internationale activiteit uit met de acquisitie van twee operationele datacenters in de Eemshaven en Groningen. De provider van software-gedefinieerde, zeer grootschalige datacenter-oplossingen nam de twee datacenter-assets over van TCN SIG Telehousing B.V.. Met de overname is een bedrag gemoeid van zo’n 44 miljoen dollar, ruim 39 miljoen euro.

Om beide faciliteiten weer op te starten, denkt QTS nog een kapitaalsinvestering te moeten doen van zo’n 15 miljoen dollar (ruim 13 miljoen euro). “De datacenter-sector is in toenemende mate een globale business geworden, met name voor de hyperscale-klanten waar wij op aansturen”, laat Chad Williams, bestuursvoorzitter en CEO van QTS, weten. “Met name de Europese markt heeft een aanzienlijke stijging van de vraag laten zien, waarbij 2018 een recordjaar is geweest qua absorptie op alle vier de grootste Europese markten.”

“Deze acquisitie past in onze globale uitbreidingsstrategie en biedt een platform voor toekomstige internationale groei op een ‘de-risked’ toegangspunt. De acquisitie van strategisch gelegen faciliteiten voor een concurrerende prijs is in lijn met onze algehele groeistrategie en heeft duidelijke langetermijnvoordelen voor onze klanten en aandeelhouders.”

Van harte welkom

“Wij heten QTS van harte welkom in de regio Noord-Nederland”, zegt Robert van Tuinen, Manager Strategy & Business Development – Groningen Seaports NV. “Groningen Seaports NV exploiteert de Eemshaven, waar sprake is van een aanzienlijke toename in de belangstelling alsmede activiteiten van globale providers van hyperscale-datacenters die gebruik willen maken van het aanwezige dichte onderzeese glasvezelnetwerk dat mogelijkheden biedt voor connectiviteit met de omliggende Europese markten.

QTS heeft in de Verenigde Staten een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd; wij zien ernaar uit haar verdere uitbreiding te ondersteunen in het kader van de doorlopende groei van de datacenter-markten in de Eemshaven en in Groningen.”

(Op de foto is geheel links, naast de rotonde, de toekomstige locatie van QTS te zien in de Eemshaven)

Geplaatst op: 1 mei 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.