Met talent uit de regio werken aan innovatief onderwijs

Met talent uit de regio werken aan innovatief onderwijs

„Op dit moment is al ruim 34% van wat wij leveren aan lesmateriaal digitaal en de verwachting is dat dit de komende jaren nog sterk gaat groeien.” Dat zegt Albert Jagt, CTO van The Learning Network in Emmen. Een bedrijf dat groot is geworden in de traditionele lesboeken en op tijd de stap heeft gezet naar digitaal. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat The Learning Network (TLN) op dit moment al 100 IT-professionals in dienst heeft, voornamelijk afkomstig uit de regio.

En dat is precies waar TLN op wil inzetten. „Wij voelen ons sterk verbonden met de regio en halen IT talenten het liefst hier vandaan”, legt Jagt uit. „Er is IT talent aanwezig, maar we zien ook dat een deel daarvan naar de Randstad trekt, terwijl er in deze regio voldoende IT-werk is.” Zoals bij The Learning Network, waar IT medewerkers op allerlei niveaus kunnen instappen. Jagt:„ Ik denk dat wij uitdagende functies hebben, waarmee je alle kanten op kunt. Zo hebben we eigen initiatieven zoals Talentlab, een traject van een jaar voor starters op de arbeidsmarkt. Ze ontwikkelen onder andere apps voor diverse business cases. En wij zijn blij met initiatieven zoals Skills4Future, om talenten aan de regio te binden en waarin het Drenthe College, NHL Stenden en het Alfa College samenwerken.”

Eén van de grootste spelers
The Learning Network behoort tot één van de grootste spelers op het gebied van studiematerialen in ons land. Elke zomer levert TLN meer dan 12 miljoen studieboeken, 4 miljoen digitale licenties en verschillende studiematerialen uit. Vrijwel iedereen in Nederland heeft ooit een school- of studieboek in handen gehad dat afkomstig is van The Learning Network. Dat geldt eigenlijk voor iedereen tussen de 12 en 22 jaar”, geeft Jagt aan. TLN telt onder andere drie merken: Van Dijk, Studers en Studystore. Van Dijk is gericht op het middelbaar onderwijs, Studers op het mbo en bij Studystore vinden hbo en wo studenten het grootste aanbod studieboeken, educatieve e-books en studiemateriaal, waarvoor TLN nauw samenwerkt met hogescholen, universiteiten en studieverenigingen.

Ondanks de groei van de digitale leermiddelen, blijft het traditionele studieboek voorlopig nog wel even bestaan. “Maar, ook daarin speelt IT al langere tijd een belangrijke rol. Denk maar aan het online bestellen, wat al jarenlang kan, maar ook het gereed maken van de miljoenen orders is middels robots bijna volledig geautomatiseerd.”

Onderwijs op je eigen niveau
Digitalisering heeft vele voordelen, denk aan het gepersonaliseerd leren, wat dankzij digitalisering veel beter vorm gegeven kan worden. „Een leerling die op de HAVO zit, maar bijvoorbeeld uitblinkt in het vak Frans, moet nu meedoen met klassikaal onderwijs, waardoor niet alle talenten worden benut. Met digitaal onderwijs kan iedereen op zijn of haar eigen niveau onderwijs volgen. De leerling uit het voorbeeld kan dankzij digitalisering Frans op bijvoorbeeld vwo-niveau gaan doen. Kortom, er is veel meer differentiatie mogelijk, wat ten goede komt aan de leerprestaties en motivatie van de leerling.”

Meer IT talent
Door digitalisering is de verwachting dat de vraag naar IT talent de komende jaren nog sterk gaat stijgen. „Werken bij The Learning Network betekent werken aan innovatief onderwijs. Dat is waar wij ons iedere dag voor inzetten. IT is altijd in ontwikkeling en biedt veel variatie. Of het nu gaat om een online bestelling, het aansturen van de robotgestuurde orderpickers in de boekenhal of een online leer- en werkplatform: het moet op elk moment beschikbaar zijn en eenvoudig functioneren.”

„Zo verbeteren we continue onze service en bedienen we onze klanten zo persoonlijk mogelijk. Wij omarmen onze talenten en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mensen, het liefst uit de regio, om ons te team te versterken. Want, digitalisering is mooi, maar het zijn de mensen die het verschil maken.”

Geplaatst op: 12 april 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.