[BRANDED] - Aandacht voor mens en techniek

[BRANDED] – Aandacht voor mens en techniek

We worden omringd door apparaten, machines en (transport)middelen die ons leven veraangenamen en ons helpen. Er is geen industrie, geen bedrijf, maar ook geen huisgezin dat zonder kan.

Bij Warnier maakt men precisieonderdelen voor onder andere engineers, de machinebouw, foodindustrie, de luxe jachtbouw en de medische sector. Het zijn onderdelen waarbij kwaliteit en uiterste nauwkeurigheid, tot op een honderdste van een millimeter, vereist zijn om een goede enveilige werking van de machine of het apparaat te waarborgen.

„Bij al ons technische vakwerk staat de mens centraal. De producten worden voor en door de mens gemaakt. Een persoonlijke aanpak naar de klant en richting onze werknemers is essentieel”, zegt Hilbrand Pierik, algemeen directeur van Warnier Precisiemetaal in Joure.

Werken in de techniek, werken bij Warnier
„Werken bij Warnier is een feest”, zegt een medewerker. Hij legt uit dat hij de volledige vrijheid krijgt om zijn werk in te delen. Hij programmeert de CNC-machine op basis van de productietekening, kiest de juiste gereedschappen en deelt zijn dag en productie op zijn wijze in. „Wat vast staat is wat ik moet maken en wanneer het klaar moet zijn. Hoe ik dat doe, dat vul ik zelf in.”

„Mensen die hier komen werken hebben passie voor techniek, die begrijpen met welk mooi geavanceerd materiaal we hier werken en zij hebben de kunde en vaardigheden om mooie producten te maken. Ik vertrouw op hun professionaliteit”, vult Hilbrand aan. De wijze waarop de fabriekshal is vormgegeven, laat zien dat de mens centraal staat bij Warnier. Hilbrand wijst trots naar de glazen wand die uitzicht geeft op water, groen en lucht. „In onze vorige productiehal waren de muren van steen. Bij het ontwerp van dit gebouw was ruimte, buitenlucht, overzichtelijkheid een vereiste. Je voelt je prettiger in een dergelijke omgeving.”

Trots op wat we doen
De liefde voor de techniek en aandacht voor de menselijke factor is ook zichtbaar in contact met de klanten. „We nemen de tijd om de wensen en eisen van onze klanten in kaart te brengen. We streven naar perfectie. Valse beloftes doen hoort daar niet bij. Eerlijke communicatie en bereid zijn een paar stapjes extra te doen wel.” Zo nu en dan gaat de fabriek op slot. De werknemers gaan dan op bezoek bij een bedrijf waar ze de onderdelen voor maken. „Techniek is onze passie, zien wat we gemaakt hebben en hoe het functioneert in een groter geheel, is genieten en dan we voelen we ons ook wel trots, ja.”

Complete service
Enkelstuks, prototypes, kleine tot middelgrote series, assemblage, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. „We houden van techniek, we denken graag mee met onze klanten en we hebben een betrouwbaar netwerk waarmee we ook een nabehandelingsservice kunnen leveren met een hoge kwaliteitsborging.”


Geplaatst op: 10 april 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.