[BRANDED] - TechTalks050: kennis delen vanuit wetenschap en praktijk

[BRANDED] – TechTalks050: kennis delen vanuit wetenschap en praktijk

Een nieuw fenomeen in Groningen, de TechTalks050 over de nieuwstetechnologische innovaties. Format: een wetenschapper presenteert samen met iemand uit de praktijk een onderwerp uit de digitale technologie. Eén keer per zes weken in DOT in het Ebbingekwartier. Ronald Stolk van CIT over dit nieuwe tech-initiatief.

,,Wij hebben vanuit de wetenschap de stap gezet deze bijeenkomsten op te zetten, omdat we onze kennis willen delen met de wereld. Onze regio heeft een breed geïnteresseerde community van startups, trendwatchers, ondernemers en andere geïnteresseerden in de combinatie van wetenschap en technologie. Vanuit het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) willen we experts, bedrijven en nieuwkomers op het gebied van digitale en technologische trends graag in een andere, nieuwe setting bij elkaar brengen met verrassende onderwerpen in de inspirerende omgeving van DOT in het Ebbingekwartier. Het uitgangspunt van de TechTalks050 is de wetenschapsvraag: wat is waar en de praktische vraag: wat kun je er mee?”

“Vanuit de wetenschap zijn we gewend helemaal tot de grenzen van het denken te gaan en dat levert ons een schat aan kennis en data op. Tegelijk is het heel goed voor ons om de verbinding aan te gaan met de wereld om onsheen en de vraag te stellen wat je zou kunnen met die kennis. Door deze vorm te kiezen willen we laten zien wat er is en kan. We merken dat dewereld van de wetenschap en de buitenwereld nog vaak gescheiden is en we streven naar een beter inzicht in elkaars wereld. Want voor alles geldt:wij willen maatschappelijk relevant zijn, bereikbaar zijn voor bedrijven die vraagstukken en vragen hebben waarbij wij ze kunnen helpen. Met de TechTalks050 maken we op het technologische vlak duidelijk wat wij te bieden hebben en nodigen we de omgeving uit dat met ons te komen delen.”

,,De eerste TechTalk is op 15 april en gaat over de fascinerende wereld van Brain Inspired Computing. De volgende generatie computers zal niet meer geïnspireerd zijn op silicium chips, maar op de organisatie van het menselijk brein. Professor Niels Taatgen van CogniGron (het Groningen Cognitive Systems and Materials Center) leidt je samen met een ondernemer door de wereld van breincomputers of computerbreinen. Aanmelden kan via de website van DOT. Tot TechTalks050!”

www.rug.nl/TechTalks050

Geplaatst op: 26 maart 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.