Digitale hubs in Noord-Nederland: Samenwerking tussen bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen

Digitale hubs in Noord-Nederland: Samenwerking tussen bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen

De rappe digitalisering van de samenleving, en vooral hoe we daarmee om moeten gaan, is een belangrijk vraagstuk voor Noord-Nederland. Bedrijven, overheden en onderwijsinstellingen werken samen aan de infrastructuur voor de verdere digitalisering van de regio. Noordz bracht de plekken en digitale hubs waar dit gebeurt in kaart.

(Klik op de afbeelding voor een grote versie)

digitale hubs Noord-Nederland

Een extra toevoeging aan de bovenstaande lijst:

DutchChain

Het is ’s werelds grootste ecosysteem voor innovatie op basis van blockchain-technologie: DutchChain. Met als missie om met blockchain-technologie en -toepassingen de samenleving te verbeteren, heeft DutchChain een open systeem waar iedereen met elkaar kan samenwerken om innovaties te ontwikkelen. Het is een initiatief van Rutger van Zuidam en organiseert onder meer de Odyssey, de grootste blockchain en Artifical Intelligence hackathon ter wereld.


Dit artikel verscheen op donderdag 7 maart 2019 in ons magazine NoordZ. Magazine nabestellen?

Geplaatst op: 25 maart 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.