Kloosterboer Harlingen Meester in logistiek van temperatuur gecontroleerde voedselproducten

Kloosterboer Harlingen Meester in logistiek van temperatuur gecontroleerde voedselproducten

Wie richting de industriehaven van Harlingen rijdt, kan de gebouwen van Kloosterboer niet over het hoofd zien. Het internationale familiebedrijf is toonaangevend in de logistiek van gekoelde en  bevroren voedselproducten. Was dat vroeger niet veel meer dan zorgen voor opslag, inmiddels spreekt Kloosterboer liever over het volledig ontzorgen van een producent op het gebied van planning, opslag en vervoer van producten. „Voordat de patat, de garnaal, de banaan of bijvoorbeeld het runderlapje uit Zuid-Amerika in de boodschappenwagen belandt, is er al heel wat werk verzet door ons bedrijf”, zegt Jorn Helder, Manager van Kloosterboer, vestiging Harlingen.

Van lokale handelsonderneming naar internationaal logistiek ontzorger

In 1925, op steenworpafstand van de BroekerVeiling, de oudste groenteveiling van de wereld, is Kloosterboer begonnen als handelsonderneming in groente en fruit. Vanaf 1960 begint Kloosterboer voedselproducten op te slaan in koel- en vrieshuizen. Deze stap resulteert in een sterke groei van het
bedrijf. Inmiddels geeft de derde generatie Kloosterboer leiding aan een internationaal logistiek bedrijf. Kloosterboer inmiddels ook alweer bijna 10 jaar actief in Harlingen. „De Brexit is douanetechnisch voor ons geen probleem”, zegt Jorn. „We verzorgen nu ook transporten uit niet-Europese landen naar Engeland waarvoor we de douane formaliteiten beheren. We zullen het met net zoveel gemak ook voor de landen uit de EU gaan doen. Dit zal vanuit logistiek oogpunt uiteraard wel een enorme impact gaan hebben.”

Totaalpakket

Een totaalpakket leveren in logistiek is niet slechts producten van de fabriek naar de winkels brengen. Het is een volledige logistieke oplossing bieden voor de producent. Dat betreft certificering, regelgeving rondom opslag en vervoer, maar ook zorgdragen voor de meest efficiënte en effectieve
wijze van logistiek. „Eigenlijk gaat het om vervoer van producten, in de kortste tijd, met het laagste risico, laagste kosten en de laagst mogelijke uitstoot van CO2 . Dat is een ingewikkelde berekening die een expertise vraagt die de klant vaak niet in huis heeft. Zo hebben we onlangs voor een grote producent van patat een opslag met koel- en vriescapaciteit gerealiseerd in Lelystad. We konden laten zien dat dat de beste optie was in hun logistieke keten.”

Familiebedrijf in naam en cultuur

„We zijn een groot bedrijf, we hebben een wereldwijd netwerk en expertise opgebouwd op veel terreinen. Tegelijkertijd is elke vestiging zelfstandig, kent zij de lokale markt en is zij in staat maatwerk te leveren. De structuur van ons bedrijf zorgt dat we de vruchten van zowel groot- als kleinschaligheid kunnen plukken.” Volgens Jorn past dat bij de visie van Kloosterboer. „Het gaat om elkaar kennen, begrijpen en verantwoordelijkheid nemen. Wij willen lange termijn relaties opbouwen met klanten, maar ook als medewerkers van het bedrijf met elkaar. Wie hier komt werken, blijft vaak lang. We doen het hier samen.”

Geplaatst op: 13 februari 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.