Interchains Logistic Control Tower Logistiek management vereenvoudigd

Interchains Logistic Control Tower Logistiek management vereenvoudigd

Interchains bestaat nog maar twee jaar, maar Derk Klaver en Lodewijk Hermans, oprichters van het bedrijf, zien een enorme interesse van verladers op zich afkomen.

„Mijn afstudeeronderzoek voor de studie Logistic Management gaf me de mogelijkheid om ‘from scratch’ na te denken over logistiek. Als we het nu zouden moeten implementeren, hoe zou het er dan uit moeten komen te zien.”

„Bij bestaande logistieke bedrijfsvoering kun je niet volledig opnieuw starten. Dan is er een logistieke structuur die mede is gedicteerd door de ontwikkelingen van de laatste jaren”, zegt Derk. „Daar hebben we dus ook iets voor bedacht.”

Interchains heeft een volledig systeem dat zij zien als de meest efficiënte wijze van logistiek management. Daarnaast hebben ze een rekentool bedacht om elke logistieke planning te vereenvoudigen en te versnellen.

De Control Tower maakt de ingewikkelde logistieke planning eenvoudig

„Logistiek is niet meer iets wat je er even bij kunt doen. Kijk alleen naar het aanbod van vervoerders en vervoersmiddelen. Iedere logistieke medewerker weet dat alleen het doorspitten van offertes al een tijdrovende bezigheid is. De modellen zijn niet eenduidig en bijkomende kosten moeilijk te doorgronden”, zegt Lodewijk. „Vervolgens moet er vaak met verschillende transporteurs afspraken worden gemaakt en
verschillende facturen worden ingeboekt. Dat is arbeidsintensief.”

Wat was nu de beste vervoerder voor ons; de Control Tower heeft de gegevens op een rij

„Dan wil je na een aantal transporten ook graag een goede evaluatie; niet alleen op prijs, maar ook op kwaliteit. Wat ging er mis, waren er extra kosten? Voor grote volumes, grote frequenties ontbreekt vaak het overzicht.” „Ons systeem heeft een eenvoudige oplossing voor al die vraagstukken. Het analyseert de offertes en laat, het belangrijkste, de eindprijs zien. Er kan vanuit ons systeem direct geboekt en eenvoudig geadministreerd worden. Bovendien geeft onze Control Tower de mogelijkheid tot een evaluatie van verschillende transporteurs gebaseerd op harde feiten, die deels automatisch gegenereerd worden. Op die manier kan een weloverwogen keuze gemaakt worden bij volgende verzendingen. Dat kan ergernissen voorkomen en geld besparen.”

De handige rekenhulp bij offertes

Voor verladers die alleen hulp willen bij het snel doorgronden van de verschillende offertes heeft Interchains de Calculator. De offertes worden geanalyseerd en teruggebracht tot wat er echt toe doet: het daadwerkelijke bedrag. „Voor het uitpluizen van offertes ben je gauw een uur tot anderhalf bezig. Met ons systeem stuur je het op en je krijgt het totaalbedrag zonder verborgen kosten.”

„Privacy is gewaarborgd. Gegevens worden niet gedeeld met derden. Ook de servers staan in Nederland. Integriteit staat boven aan onze lijst.”

interchains.online

 

 

 

 

 

 

Geplaatst op: 13 februari 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.