Wij zorgen voor logistieke rust

Wij zorgen voor logistieke rust

In Heeg, op het Friese platteland, is Veenstra|Fritom gevestigd. Het familiebedrijf de Fritom Group is een logistieke dienstverlener met 7 zelfstandige werkmaatschappijen met 11 vestigingen verdeeld over Nederland. Fritom is actief in de divisie: Transport, Forwarding, Warehousing en Liquid Food. Op de lijst van Top 100 van logistieke dienstverleners in Nederland neemt Fritom de 25e plaats in.

Al 90 jaar ervaring met transport en opslag en inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat de volledige logistiek uit handen kan nemen voor een klant. „Als een fabrikant ons de logistiek laat verzorgen, kunnen we vrijwel automatisch zowel de opslag en uitlevering van grondstoffen als de uitvoer van de eindproducten verzorgen. De fabrikant heeft dan nauwelijks omkijken naar het logistieke proces”, zegt Fokke Rosier, Supply Chain Manager van Veenstra|Fritom. „Logistieke rust noemen we dat bij Veenstra|Fritom.”

Alleen als we toegevoegde waarde kunnen leveren

Veenstra|Fritom is een familiebedrijf. Volgens Wietze de Vries, commercieel manager van Veenstra|Fritom, is de cultuur van een familiebedrijf merkbaar. „Inzet van Veenstra|Fritom is lange termijn relaties aangaan. We hebben klanten voor wie we al 60 jaar de logistiek verzorgen. Dat betekent dat je elkaar ook in moeilijke tijden wilt steunen. Weekcijfers zijn belangrijk, maar we denken in generaties.” „Veenstra|Fritom moet een toegevoegde waarde zijn voor de klant. Iets extra’s bieden, de klant helpen, dat motiveert ons. Bovendien is het de basis van een langdurige relatie.”

Voorbeeld van logistieke rust

‘Toegevoegde waarde’, ‘logistieke rust’, Fokke legt uit wat dat kan betekenen voor een bedrijf. Als voorbeeld haalt hij Biddle uit Kootstertille aan. „Het bedrijf wil zich vooral richten op hun expertise, het ontwikkelen en produceren van klimaatoplossingen voor gebouwen. Ze wilde geen zorg meer voor de logistiek. Dat betekent dat grondstoffen er moeten zijn als ze nodig zijn, zonder dat je aan bevoorrading hoeft te denken. Het is er als je het nodig hebt en wat je niet nodig hebt, is er niet.“ „Dagelijks leveren we de benodigde grondstoffen vanuit ons consignatie magazijn. De wijze van leveren en verpakken sluit aan bij de verwerking in hun werkwijze. Aanleveren op maat verhoogt namelijk de productiecapaciteit en verlaagt de lokale voorraadhoogtes.” „Supplier Logistics noemen we deze dienstverlening die altijd op maat wordt verleend. Biddle kon hiermee haar productiviteit verhogen en de kosten naar beneden brengen. Dat is toegevoegde waarde leveren. Dat is zorgen voor logistieke rust bij een bedrijf.”

ICT is er voor de gebruiker en niet andersom

Voor het leveren van een volledige logistieke service is een geavanceerde ICT-oplossing onontbeerlijk. Omdat Veenstra|Fritom onderdeel is van de Fritom holding is het mogelijk om niet alleen een uitgebreide ICT-dienstverlening te ontwikkelen, maar deze ook aan te passen aan de eisen van de klant.

Familiebedrijvenaward 2019

De klantgerichte wijze waarop het familiebedrijf haar diensten verleent, heeft geleid tot een nominatie tot Familiebedrijf van het jaar. „We staan inmiddels op de shortlist met nog zes andere bedrijven. Grutsk, Ja, maar vooral met beide beentjes op de grond doorgaan.”

Geplaatst op: 12 februari 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.