Voys gaat Europa (en Afrika) in, maar blijft voor altijd in Noord-Nederland

Voys gaat Europa (en Afrika) in, maar blijft voor altijd in Noord-Nederland

In deel III van de serie of machtscentra zoals hoofdkantoren de noordelijke economie kunnen versterken, kijkt Noordz-redacteur Bouke Nielsen voor Dagblad van het Noorden deze keer bij Voys en Mark Vletter.

Voys zit momenteel naast in Nederland al in België en Zuid-Afrika, gaat binnenkort naar Duitsland en vervolgens naar nog elf of twaalf landen in Europa. Dat zijn grote stappen, maar de buitenlandse expeditie wordt volgens de Voys-standaarden uitgevoerd.

,,We hechten aan zelfsturing op basis van holacratie’’, vertelt de oprichter-eigenaar van Voys en softwarehuis Spindle. Holacratie verdeelt in overleg de taken over alle medewerkers. Dus geen managers en van bovenaf opgelegde taken, maar een dynamische en transparante omgeving met veel verantwoordelijkheden voor de medewerkers. Vletter: ,,We hebben met elkaar een heel gedegen plan gemaakt en hebben zelf de juiste mensen op de juiste plaatsen gepland.’’

Voorbeeldbedrijf

De komende drie jaren staan voor Voys in het teken van de Europese markt. Daarna is Afrika een optie. Amerika en Azië worden het sowieso niet, zegt Vletter. Er is daar een fundamenteel andere manier van werken. Duurzaamheid is voor Voys van belang. ,,Stay-ups in plaats van grow-ups. Wij werken graag met bedrijven die potentie én een drijfveer hebben. Bedrijven als MrChadd, FoodDrop en Payt. Het gaat er om meer dan alleen maar centen verdienen.’’

Deel II gemist? De tweede aflevering van deze serie lees je hier

Vletter hoopt met Voys ook een voorbeeldbedrijf neer te zetten. ,,TheFactor.E  en WildSea waren voorbeeldbedrijven voor mij. We hebben soms niet door wat één bedrijf teweeg brengt. Neem Traffic4U. Dat was een opleidingsinstituut en heeft geleid tot Storm, Conversies.nl, Pink, Tomorrowmen, Hower & Knower, Belsimpel en EDC.’’

Voys is door de Europese expansie op weg een serieus hoofdkantoor neer te zetten in Groningen. Het is voor Vletter geen punt van discussie dat Voys altijd in Noord-Nederland blijft. Voys blijft groeien, maar wordt geen multinational. ,,De onderneming wordt zó groot als de ondernemer toelaat’’, zegt Vletter.

Lees het gehele verhaal over Voys via Dagblad van het Noorden.

Bouke Nielsen (Journalist)

Bouke Nielsen (Journalist)

Geplaatst op: 24 januari 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.