Gebiedscoöperatie Westerkwartier wint Langmanprijs

Gebiedscoöperatie Westerkwartier wint Langmanprijs

Gebiedscoöperatie Westerkwartier heeft de Langmanprijs 2018 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland, waar negenhonderd ondernemers, bestuurders, CEO van Faber Halbertsma Group Ingrid Faber én minister van Financiën Wopke Hoekstra te gast waren.

Gebiedscoöperatie Westerkwartier is een samenwerking tussen bedrijfsleven, onderwijs, maatschappelijke organisaties en burgers. De coöperatie kreeg kort geleden een belangrijke Europese prijs van EURADA, een Europees netwerk voor economische ontwikkeling. Het is uitgeroepen als hét voorbeeld voor 28 Europese landen hoe regionale economische ontwikkeling van onderop tot stand komt.

De coöperatie streeft naar het versterken van de lokale (groene) economie en daardoor het versterken van het gehele gebied en de leden van de organisatie. Het is een maatschappelijke onderneming en fungeert als aanjager van maatschappelijke en economische innovatie. Samen met de stakeholders is het doel om nieuwe kennis en inzichten te ontwikkelen en deze toe te passen in de vraagstukken van de regio.

Harrie Langman

Het is de tweede keer dat de Langmanprijs is uitgereikt, al is het heel officieel gezien al de derde uitreiking. In eerste instantie kreeg voormalig minister Harrie Langman de prijs voor meest Noordkrachtige persoon. Die is later naar hem vernoemd. De prijs wordt toegekend aan een persoon of instantie die grenzeloos denkt, handelt, bestuurt, onderneemt en daarmee impulsen geeft aan de Noordelijke opinievorming en/of economische ontwikkeling.

De Langmanprijs is een initiatief van Stichting Noord-Nederland&, tevens de organisator van de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland. Als minister was Harrie Langman van groot belang voor Noord-Nederland. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de steun aan de economisch zwakke regio’s Limburg en het Noorden. Ook stond hij aan de basis van een miljardensteun voor het Noorden, de zogenoemde Langman-gelden.

Lees ook: De nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland is meer dan een borrel

Geplaatst op: 9 januari 2019

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.