Gemist? Startup Satys, tilbanden en de ondernemersbijlage

Gemist? Startup Satys, tilbanden en de ondernemersbijlage

Je startup op een lager pitje zetten vanwege je studie om het daarna naar een hoger niveau te tillen. En tilbanden helpen vele Nederlanders dagelijks bij het opstaan of verplaatsen. Dat en meer in de wekelijkse terugblik.

Drukstrips voor hersluiten

Zippers. Dat is de naam van de drukstrips waarmee je onder meer je zak borrelnootjes weer kunt hersluiten. Velen worden gemaakt in Winschoten, bij wereldspeler Zippak. We spraken bedrijfsleider Harry Nap.

Tilbanden

Honderdduizenden mensen in Nederland hebben hulpmiddelen nodig bij het opstaan of verplaatsen. Bij het Groningse United Care worden die middelen op grote schaal geproduceerd. Het jongste zusje genaamd UniQare richt zich op een specifieke tak: de tilbanden. Noordz-redacteur Jean-Paul Taffijn nam een kijkje voor de rubriek ‘Hoe maakt u het?’.

Satys

Fimme Marra zette zijn startup even op een lager pitje om zich op zijn studie te richten. Het succes was groot, maar de tijd ontbrak om het verder te ontwikkelen. Die beslissing pakte goed uit. Nu wordt het gaspedaal flink ingedrukt.

Ondernemersbijlage

Donderdag lag ‘ie weer op de mat: de ondernemersbijlage Noordz. We keken met Marco Smit, Siem Jansen, Rutger van Zuidam en Jellie Tiemersma terug op 2018, spraken met Christian Branbergen, Bakschik Martirosian, Jan Wageman en Martijn Kesimaat over eindejaarsrituelen en keken kort vooruit naar veranderingen voor ondernemers in 2019.

B2B voor Van Hulley

Van Hulley gaat serieus de business-to-business markt op. Van gebruikte bedrijfskleding worden nieuwe producten en relatiegeschenken gemaakt.

CodeGorilla

In anderhalf jaar stampte Diem Do vijf vestigingen van CodeGorilla uit de grand. De Drentse ondernemer stoomt met haar bedrijf mensen zonder werk in een paar maanden klaar voor een baan in de IT-sector. Donderdag wordt duidelijk of Do de landelijke TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2018 wint.

Eindejaarsuitzending Noordz TV

Deze week geen gasten in de stoel. Presentatoren Gijs Nillessen en Karlijn ter Horst nemen tegenover elkaar plaats en blikken samen terug op het afgelopen jaar.

Geplaatst op: 7 december 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.