Groengas, duurzaam betaalbaar alternatief in mobiliteit

Groengas, duurzaam betaalbaar alternatief in mobiliteit

PARTNERBIJDRAGEN | Er is meer, veel meer dan elektrisch rijden en de toekomst met waterstof. Groengas bijvoorbeeld biedt een efficiënte en schone uitkomst voor veel mkb-bedrijven en particulieren. Regiomanager Johan Bloemsma van OrangeGas over mogelijkheden in mobiliteit.

We groeien elke dag, in Nederland en daarbuiten, omdat steeds meer bedrijven en particulieren ontdekken welke brandstofalternatieven er allemaal zijn. De overheid zet nog steeds heel sterk in op elektrisch rijden en de toekomstige voordelen van waterstof, wij laten graag zien welke mogelijkheden je nu al hebt. OrangeGas is opgericht als tankstation van de toekomst, waar we geen benzine en diesel verkopen.

Nu exploiteren we 80 locaties in Nederland en 41 in Duitsland met groengas, elektrische snelladers, en volgend jaar ook vloeibare CO2 en LBG, de groene variant van LNG. Een deel van ons groengas produceren we zelf, een deel kopen we in. Juist omdat we een breed pallet brandstofalternatieven hebben, kunnen we onze klanten maatwerk bieden. Waterstof wordt zeker de moeite waard, alleen duurt het nog wel een jaar of vijf voor het economisch interessant is.”

„Elektrisch rijden is vooral interessant in en om de stad en als je alleen maar naar en van je werk hoeft en je tussen door ook nog kunt laden. Voor bedrijven en mensen die de hele dag onderweg zijn en voor zwaarder transport, is elektrisch geen optie en blijkt juist groengas voordelig. Zeker als bedrijven ontdekken dat ze heel makkelijk kunnen switchen met het wagenpark als er toch vervangen moet worden; steeds meer merken en typen auto’s zijn af fabriek gereed om groengas te tanken.”

„Schoonmaakbedrijf Nivo Groep en ASN installaties hebben de stap naar het rijden op groengas al gemaakt. Afvalverwerker Omrin heeft het ontdekt en rijdt op een eigen variant van groengas, die ze maken uit het GFT- afval dat zij zelf ophalen. Het voordeel in reductie is minimaal tachtig procent; als je groengas maakt van rioolslib is het zelfs CO2- negatief. Als we willen, kunnen we doelstellingen uit het Klimaatakkoord sneller halen, maar dan moeten we voor mobiliteit niet alleen focussen op elektrisch rijden. De rol van diverse vormen van biobrandstof kan vele malen groter zijn dan nu het geval is. Als je bij je keuze van brandstof kijkt naar bedrijfstoepassing en betaalbaarheid, blijkt groengas voor veel bedrijven heel interessant.”

www.orangegas.nl

Geplaatst op: 6 december 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.