De perfecte schakel tussen praktijk en onderwijs

De perfecte schakel tussen praktijk en onderwijs

PARTNERBIJDRAGEN | Cobouw, het vakblad voor de Nederlandse bouw, voorspelt de komende jaren een tekort van 53.000 vakkrachten. Het belang van het opleiden van nieuwe medewerkers wordt daarmee eens te meer duidelijk. Bouwmensen, met vestigingen in Ruinen en Emmen, leidt jaarlijks ruim 100 jongeren op voor een baan in de bouw. Zij doet dit in samenwerking met het Drenthe College en het Alfa College èn 78 bouwbedrijven in de regio Drenthe en Noord-West Overijssel.

„De leerlingen, niveau 2 en 3, werken vier dagen en komen één dag per week naar onze eigen werkplaats, waar gecertificeerde instructeurs de jongeren kennis laten maken met alle facetten van de bouw”, legt directeur Johannes Noor uit. „Dankzij onze kleinschalige aanpak kunnen we de leerlingen de juiste aandacht bieden en zorgen we voor een kwalitatief goede opleiding. Niet voor niets horen wij vaak dat bouwbedrijven herkennen wanneer een nieuwe medewerker van onze opleiding afkomstig is. Bouwmensen is streng in de selectie en stuurt bij waar nodig. Daarom komen we ook regelmatig op de bouwplaatsen om de vorderingen te meten.” De kracht van Bouwmensen is dat het perfect kan schakelen tussen de behoefte in de bouw en het onderwijs. „We kunnen de wensen en eisen goed op elkaar afstemmen.”

Voorlichting

Naast het opleiden speelt Bouwmensen ook een belangrijke rol in de voorlichting. Noor:„ Wij bezoeken regelmatig basisscholen of nodigen leerlingen bij ons uit, om ze kennis te laten maken met de bouw. Het is voor de bouwwereld een grote uitdaging om kinderen te interesseren voor een baan in de bouw, daarom beginnen we al vroeg met voorlichting. Onze indruk is dat dit goed werkt.” Volgens Noor neemt de interesse om in de bouw te gaan werken weer toe. „En dat begrijpen we. De bouw is een dynamische omgeving om in te werken, een omgeving die volop in ontwikkeling is. Bovendien, wie een opleiding via Bouwmensen volgt, heeft een baangarantie bij één van de 78 deelnemende bouwbedrijven. En dat spreekt aan.”

www.bouwmensen-dnwo.nl

Geplaatst op: 6 december 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.