Het verhaal van Diem Do en waarom het haar wel lukt 'onbemiddelbaren' aan werk te helpen

Het verhaal van Diem Do en waarom het haar wel lukt ‘onbemiddelbaren’ aan werk te helpen

CodeGorilla stoomt mensen zonder werk in een paar maanden tijd klaar voor een baan in de IT-sector. De ondernemer achter dit bedrijf? Diem Do. In anderhalf jaar tijd stampte ze vijf vestigingen uit de grond. Donderdag 6 december hoort ze of ze met haar sociale onderneming de landelijke TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2018 wint.

Sinds ze in 2017 CodeGorilla opgerichte heeft Diem Do met haar medewerkers 66 junior developers opgeleid. Dat lijkt niet zoveel bijzonders. Tot je hoort dat de programmeurs bij aanvang allemaal langdurig werkloos waren. Daarbij komt dat ze geen meerjarig scholingsprogramma hebben gevolgd, maar in slechts een paar maanden werden klaargestoomd voor een (vast) dienstverband.

Dat alles maakt het slagingspercentage van de aanpak des te indrukwekkender. In Emmen, waar CodeGorilla begon, vond ruim 70 procent van de deelnemers na afloop een baan. In Groningen – de tweede locatie – lag het percentage zelfs nog hoger.

Programmeertraining

Het succes bleef niet onopgemerkt. Vanuit het hele land kwamen gemeenten en bedrijven kijken hoe Do in Noord-Nederland de langdurige werkloosheid weet terug te dringen en tegelijkertijd iets doet aan het schreeuwende tekort aan IT’ers. Zelfs uit het buitenland is er inmiddels interesse. Want waarom slaagt Do wel waar anderen veelal in gebreke blijven?

Onze collega’s van Dagblad van het Noorden maakten een uitgebreide reportage over Diem Do. Ze vertelt over hoe ze via een afgewezen poging om bij Catawiki te werken haar programmeertraining opzette en hoe deze een enorm succes werd. En natuurlijk komt er een antwoord op de vraag wat zij anders doet dan anderen. Benieuwd naar het gehele verhaal van Do? Lees het hier via Dagblad van het Noorden.

Afbeelding ter illustratie

Geplaatst op: 5 december 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.