De week op Noordz: Ondernemersbijlage en eindejaarsuitzending

De week op Noordz: Ondernemersbijlage en eindejaarsuitzending

Deze week verschijnt er weer een kakelverse Noordz ondernemersbijlage én blikken Karlijn ter Horst en Gijs Nillessen terug op de uitzendingen van Noordz TV van het afgelopen jaar. Maar uiteraard valt er ook genoeg te lezen de week. Een korte blik op deze week.

Drukstrips voor hersluiten

Iedereen kent ze, maar niet iedereen weet de officiële naam. Laat staan dat ze uit Winschoten komen. De drukstrips in bijvoorbeeld een hersluitbare zak borrelnootjes, zippers genaamd. Harry Nap, bedrijfsleider bij wereldspeler Zippak, vertelt.

Tilbanden

Hulpmiddelen bij het opstaan of verplaatsen. Honderdduizenden mensen in Nederland hebben deze middelen nodig. En die middelen worden op grote schaal geproduceerd bij het Groningse United Care. Het jongste zusje UniQare richt zich op een specifieke tak: de tilbanden. Noordz-redacteur Jean-Paul Taffijn schrijft erover in de nieuwe ‘Hoe maakt u het?’.

Vertrekkende hoogopgeleiden

In een serie voor onze collega’s van Dagblad van het Noorden tracht Noordz-redacteur Bouke Nielsen in beeld te krijgen waarom bijvoorbeeld hoogopgeleiden hun heil vaan elders zoeken dan in het Noorden. Deel I: hoofdkantoren.

Ondernemersbijlage

Donderdag verschijnt ‘ie weer: de ondernemersbijlage Noordz. Het decembernummer, waarin uiteraard terug- en vooruit gekeken wordt.

CodeGorilla

In anderhalf jaar stampte Diem Do vijf vestigingen van CodeGorilla uit de grand. De Drentse ondernemer stoomt met haar bedrijf mensen zonder werk in een paar maanden klaar voor een baan in de IT-sector. Donderdag wordt duidelijk of Do de landelijke TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2018 wint.

Eindejaarsuitzending Noordz TV

Deze week ontvangen presentator Gijs Nillessen en presentatrice Karlijn ter Horst geen ondernemer, maar zitten ze tegenover elkaar. Samen blikken ze terug op de afleveringen van afgelopen jaar.

Geplaatst op: 3 december 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.