[BRANDED] - Wereldspeler aan de A7 zoekt mensen die willen bijdragen aan de volksgezondheid

[BRANDED] – Wereldspeler aan de A7 zoekt mensen die willen bijdragen aan de volksgezondheid

Wie regelmatig over de A7 langs Drachten rijdt, herkent direct het oranje logo van BD Kiestra. Maar minder mensen weten dat het Drachtster bedrijf afgelopen jaren is uitgegroeid tot wereldspeler in technologische oplossingen voor laboratoria.

Als voorloper in lab automation zag BD Kiestra het aantal medewerkers in zes jaar groeien van 75 naar ruim 300. Maar liefst twaalf verschillende nationaliteiten werken nauw samen aan één doel: de mondiale volksgezondheid verbeteren met technische oplossingen.

 

Baanbrekende technieken

Inmiddels investeert het Amerikaanse moederbedrijf BD vooral in de research & development van haar Friese vestiging. De resultaten liegen er niet om. Zo test BD Kiestra nu haar gepatenteerde Imaging techniek. Daarbij onderzoekt een robotlijn zelfstandig groeischaaltjes, met bijvoorbeeld bloed, door haarscherpe foto’s te maken. De robot neemt laboranten veel praktische taken uit handen en presenteert uiteindelijk een conceptdiagnose. Een baanbrekende techniek die de onderzoekstijd in labs drastisch verkort en dus levensreddend kan zijn.

 

Succes vraagt nieuwe collega’s

Door het succes is BD Kiestra voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers. „De groei van onze portefeuille loopt helaas niet synchroon met onze naamsbekendheid op de arbeidsmarkt”, aldus HR-manager Marte Neuteboom. „Gelukkig is het verloop bij ons extreem laag. Dat heeft alles te maken met de letterlijk grenzeloze mogelijkheden (BD is actief in ruim 150 landen, red.), maar ook met de informele werksfeer, een aantrekkelijk volunteerprogramma en de bijdrage die je levert aan de wereldwijde volksgezondheid. Onze oplossingen redden mensenlevens, dat geeft veel voldoening.”

 

Specialistische hulp bij ‘lastige’ vacatures

Marte schakelt voor een aantal lastig invulbare vacatures Effectus HR in. Dit Friese recruitmentbureau maakt landelijk furore met data driven recruitment: personeel werven op basis van data. Door online data-analyses weet het bureau vacatures te promoten onder een heel specifieke doelgroep. En dat werkt, zo bewijst Effectus’ vervullingsgraad van 93% over vier jaar. Het leverde oprichter Reimer te Velde de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden op. „Effectus heeft recruitment voor ons weer leuk gemaakt”, aldus Marte.

 

Solliciteer bij BD Kiestra als:

Software Engineer;
Test Engineer;
Electrical Engineer;
Global Business Development Manager.

 

vacatures.effectus-hr.nl

www.effectus-hr.nl

Geplaatst op: 11 oktober 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.