'Bouwen is bij ons ontzorgen'

‘Bouwen is bij ons ontzorgen’

PARTNERBIJDRAGEN | Kwaliteit, prijs en afspraak is afspraak: dat zijn de drie pijlers van bouwbedrijf U.Veenstra B.V. in Harkema, waarbij de woonwensen van de klant centraal staan. Al bijna 40 jaar is het bouwbedrijf gespecialiseerd in houtskeletbouw en daarmee heeft ze een vooraanstaande positie in de markt veroverd. Naast de maatwerk woningen begeeft bouwbedrijf U.Veenstra zich met de Blauhuis lijn ook in het luxere segment.

„Daar hebben we hoge verwachtingen van”, legt Jille Pultrum, adviseur nieuwbouw, uit. „Waarom? Omdat heel veel luxe bij ons al standaard in de woningen is opgenomen. Denk aan een rieten kap, dat zit er bij bepaalde modellen al standaard op. Daarnaast werken we samen met gerenommeerde architecten, waardoor we met deze lijn echt het onderscheid kunt maken.”

Gasloos

We zijn op bezoek in een van de modelwoningen in Drachten, die opvallend genoeg al volledig gasloos zijn. Dat geeft perfect de werkwijze van bouwbedrijf U.Veenstra weer. „Waar mogelijk willen we voorop lopen in de markt. Gasloos bouwen is sinds 1 juli jl. verplicht. Maar voordat gasloos bouwen verplicht werd gesteld bouwden wij al meer dan de helft van onze woningen op deze manier, dit is voor ons niks nieuws. De transitie naar gasloos bouwen was dan ook zo gemaakt.”

Dat kan de specialist in houtskeletbouw ook relatief eenvoudig realiseren. Pultrum: „Als je gasloos bouwt moet je er voor zorgen dat de “jas” van een huis goed dicht zit, dus dat de vloer, het dak en de wanden goed geïsoleerd zijn. Daarnaast gebruiken wij standaard triple glas en een dubbele isolatieschil in de wanden. Energiezuinig bouwen begint met het goed isoleren van je woning! Kortom, onze houtskeletbouwwoningen zijn van oorsprong al uitermate goed geïsoleerd, waardoor de woningen een hogere RC-waarde hebben en energiezuiniger zijn dan andere bouwmethoden.”

Wind- en waterdicht

Een ander voordeel noemt Pultrum dat de woningen prefab worden gebouwd. „Alle onderdelen worden in de werkplaats onder geconditioneerde omstandigheden in elkaar gezet en vervolgens op de bouwplaats in één dag gemonteerd. De woning is dan wind- en waterdicht.” De woningen worden op de begane grond verwarmd met vloerverwarming in combinatie met een luchtwarmtepomp. Op de bovenverdieping hangen zogenaamde elektrische radiatoren. Met dit systeem kan iedere ruimte op de 1e verdieping al naar gelang de behoefte en warmtevraag separaat van elkaar worden verwarmd. Al het leidingwerk dat anders nodig is voor radiatoren en uiteraard die grote radiatorplaten komen hierbij compleet te vervallen.

Daarnaast beschikken de woningen over een zéér energiezuinig warmteterugwinsysteem. „Goed isoleren betekent ook goed ventileren! Lucht wordt uit de woning naar buiten gebracht, maar de warmte die deze lucht in zich heeft wordt eruit gehaald. Middels een warmtewisselaar wordt de energie van de warme uitgaande lucht overgedragen aan de koude inkomende lucht. De verse voorverwarmde lucht wordt vervolgens ingelaten in de diverse verblijfsruimten van de woning. Door deze WTW (warmte terugwin unit) bespaart u op uw jaarlijks energienota.”

„Ook worden de woningen op deze manier continue goed geventileerd en treedt er een sterke reductie op van omgevingsgeluid, omdat er geen roosters oftewel open gaten meer in de glazen zitten.”

Van eerste afspraak tot oplevering: bouwbedrijf U.Veenstra / Blauhuis heeft het allemaal in eigen hand. „Een bewuste keuze”, zegt Pultrum. „Immers, afspraak is afspraak, wat we bespreken voeren we uit. We plannen strak en kunnen daardoor maatwerk voor catalogusprijzen bieden. Deze strakke planning is voor een groot deel te danken aan het feit dat wij bijna alles in eigen hand hebben, zo beschikken we over ons eigen metselbedrijf en installatiebedrijf. Wij durven daarom gerust te stellen dat bouwen bij ons echt ontzorgen is.”

www.uveenstra.nl

www.blauhuis.nl

Geplaatst op: 13 september 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.