VIDEO - Rebelpoint wil Nederland veroveren met werkgeluk

VIDEO – Rebelpoint wil Nederland veroveren met werkgeluk

VIDEO – Rebelpoint wil Nederland veroveren met werkgeluk

De RebelBox: een methode én toolbox die voor meer werkgeluk moet zorgen in organisaties. Met dit product won Anique Wijnhoud, oprichter van Rebelpoint, de FICARE StartUp Assist Award in Groningen. Wijnhoud vertelt hoe ze Nederland wil gaan veroveren met haar geluksconcept.

Wat is de RebelBox?

,,Een speciale methode én toolbox die we hebben ontwikkeld om het werkgeluk van werknemers te verhogen. Het is een methode van 40 dagen waarin mensen individueel en in teamverband aan de slag gaan met de thema’s die van invloed zijn op hun geluk.”

Lees verder onder de video

Wat heb je gewonnen?

,,Heel veel exposure vooral en dat is precies wat we nodig hebben en klaar voor zijn!”

Voor meer over wat de prijs precies inhoudt lees: Winnende idee FICARE StartUp Award valt maandag in de prijzen

Wat brengt de toekomst voor Rebelpoint?

,,We willen zo snel mogelijk het land door. Het begon in Groningen en we zijn nu in onder andere Leiden en Utrecht aan de weg aan het timmeren. We willen mensen in heel Nederland de kans geven om hun werkgeluk te vinden.”

Hoe ben je eigenlijk bij dit idee gekomen?

,,Door teleurstellingen en tegenslagen in mijn eigen leven. Daardoor verloor ik mijn enthousiasme en liet ik niet meer alles van mezelf zien. Totdat ik me realiseerde dat het allemaal externe dingen waren en ik zelf grip had. Ook waren er veel mensen die wél achter mijn idee stonden en mij oké vonden zoals ik was. Hetzelfde zie ik op de arbeidsmarkt gebeuren. Dat veel mensen afstand nemen van wie ze zelf zijn en van wat ze nodig hebben. Daarom wil ik hen stimuleren om daar opnieuw achter te komen.”

En hun werkgevers dus ook meer opleveren?

,,Ja, ik vind het wel bijzonder dat ik nog steeds moet overtuigen dat werkgeluk hetgeen is dat nu nodig is in organisaties. Blije medewerkers zorgen tenslotte voor meer creativiteit, innovatie, productiviteit en minder ziekteverzuim.”

Geplaatst op: 12 juni 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.