Groningen Seaports voor de zesde keer ecoports-gecertificeerd

Groningen Seaports voor de zesde keer ecoports-gecertificeerd

Groningen Seaports voor de zesde keer ecoports-gecertificeerd

Groningen Seaports heeft een nieuwe primeur te pakken. Voor de zesde keer heeft de haven namelijk het ecoports-certificaat verkregen. Daarmee is het de eerste haven die dit certificaat zesmaal achtereenvolgens ontvangt. Op donderdag 17 mei krijgt Groningen Seaports het certificaat daadwerkelijk uitgereikt.

Ecoports is een wereldwijd keurmerk voor duurzame havens die iedere twee jaar voortgang boeken wat betreft milieuprestaties. Na twee jaar vervalt het certificaat weer. Middels de zesde certificering laat Groningen Seaports zien dat het continu milieu- en duurzaamheidsprestaties levert in de havens en gerelateerde bedrijventerreinen.

Duurzaamheid en milieumaatregelen

Volgens Lloyds Register, de controlerende organisatie namens de Europese zeehavenorganisatie (ESPO), doet het havenbedrijf vooral veel om duurzaamheid en milieumaatregelen in het gebied te ontwikkelen en te waarborgen. Hierbij moet vooral gedacht worden aan onder meer de realisatie van industriewaterleiding, waterstof en windmolens, maar ook de tijdelijke natuur en de monitoring hiervan.

Geplaatst op: 15 mei 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *