BRANDED - Lift Emotion: Bijzondere jachten, speciale liften

BRANDED – Lift Emotion: Bijzondere jachten, speciale liften

Lift Emotion: Bijzondere jachten, speciale liften

Lift Emotion is een bedrijf dat liften maakt. Over het algemeen betreft het geen ‘gewone’ liften. Regelmatig gaat het om fraai designwerk voor luxe jachten. Speciale eisen wat betreft comfort en uiterlijk worden daaraan gesteld. Een uitdaging voor de ontwerpers. Zo’n lift moet mooi geïntegreerd zijn en een geheel vormen met het schip. „Het zijn kunstwerken binnen een schip”, zegt Mike Brandt, directeur van Lift Emotion. Niet alleen luxe jachten worden voorzien. Ook andere projecten vragen om speciale aandacht.

NOORDZ BRANDED

Reizen over de wereld

Een lift is geen opzichzelfstaand object. Dat betekent dat er altijd een samenwerking ontstaat met een werf of aannemer. „Natuurlijk komen we ter plekke kijken, zorgen we dat de tekeningen op orde zijn en bouwen we met minimale foutmarges. Bovendien zijn er ter plekke monteurs van ons aanwezig om de inbouw van onze liften te begeleiden.”

„We zijn op vele plekken in de wereld zichtbaar. Momenteel bouwen we energiearme liften in nieuwe ferry’s van rederij Doeksen in Vietnam. In Cupertino, USA, hebben we in het Steve Jobs Theater een spiraallift gebouwd van glas in een roestvrijstalen constructie. We zijn in Tasmanië voor liften in high speed ferry’s. Momenteel maken we een ronde lift, drie verdiepingen van glas en matzwart staal voor een huis in Greenwich bij New York.”

Mike noemt het ene project naar het andere in verre oorden. „We komen ook dichter bij huis. In Drachten hebben we voor SMST een lift in een access tower gebouwd. Alle onderdelen moeten perfect op elkaar afgestemd zijn. Dat is een knap staaltje engineering. Ook petje af voor de jongens van SMST. Dat geldt overigens ook voor De Vries Scheepsbouw Makkum. Voor hen leveren we al tien jaar de liften. Daar zijn we heel trots op.”

Divers en uniek

Vanaf de oprichting, tien jaar geleden, heeft het bedrijf aan zo’n 200 projecten gewerkt over de hele wereld. „Natuurlijk plaatsen we wel eens een aantal dezelfde liften in bijvoorbeeld een Ferry of een serie schip, maar meestal werken we aan unieke projecten. Dat maakt ons werk divers. We staan steeds voor een nieuwe uitdaging. Soms is het inpassen in een beperkte ruimte, dan gaat het om een speciale functionaliteit, bijna altijd is schoonheid van belang en momenteel werken we ook aan nieuwe duurzame technieken. Liefde voor techniek, innovatie en schoonheid staat bij Lift Emotion voorop.”

Geplaatst op: 15 mei 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *