Aantal faillissementen bereikt laagste punt van deze eeuw

Aantal faillissementen bereikt laagste punt van deze eeuw

Aantal faillissementen bereikt laagste punt van deze eeuw

Het aantal bedrijven dat failliet is verklaard is gedaald en heeft met die daling het laagste niveau van deze eeuw bereikt. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De laatste piek in het aantal faillissementen was in mei 2013. Sindsdien is er een dalende trend zichtbaar.

Afgelopen maand werden er, niet gecorrigeerd voor zittingsdagen, 217 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Dat zijn er 48 minder dan in de maand januari het geval was en betekende het laagste aantal dat in een maand is uitgesproken sinds 2001.

Meeste faillissementen in de handel

In mei 2013 piekte het aantal uitgesproken faillissementen, voor zittingsdagen gecorrigeerd. Vanaf dat punt is er sprake van een dalende trend, die afgelopen maand dus een ‘hoogtepunt’ in deze eeuw bereikte.

De meeste failliet-verklaringen in februari werden overigens uitgesproken in de handel, een sector die tot de bedrijfstakken behoort met de meeste bedrijven. Hier gingen 41 bedrijven failliet. Relatief gezien werden in februari de meeste uitgesproken in de sector vervoer en opslag, aldus het statistiekbureau.

Bron: CBS

Geplaatst op: 13 maart 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *