Even voorstellen: de eerste zes halve finalisten van de YBA

Even voorstellen: de eerste zes halve finalisten van de YBA

Even voorstellen: de eerste zes halve finalisten van de YBA

De twaalf halve finalisten van de Young Business Award zijn al enige tijd bekend. De eerste halve finale in Groningen staat gepland voor 27 maart en daarmee voor de deur. Tijd om de startups die het tot de halve finale hebben geschopt eens nader onder de loep te nemen. Te beginnen met de zes die we in de halve finale in Groningen terug gaan zien.

Welke startups gaan we op het podium in Groningen aan het werk zien? Hotelchamp, Mr. Chadd, My data factory, Storro, Tiledmedia en We4Sea strijden dit jaar om een plek in de finale en daarmee de prijzenpot van 15.000 euro en de titel: ‘Beste Jonge Onderneming van Nederland’.

Hotelchamp

Hotelchamp is opgericht om de wereldwijde hotelindustrie te disrupten. Hiervoor heeft de start-up vier miljoen euro seed funding opgehaald. Meer dan duizend hotels in 45 landen zijn inmiddels aangesloten.
Lees hier het verhaal van Hotelchamp

Mr. Chadd

De founders van Mr. Chadd willen met hun start-up het onderwijs aanpassen op de behoefte van de scholier van vandaag. Dit lukt het bedrijf uit Groningen aardig met 125.000 scholieren als klanten. 
Lees hier het verhaal van MR. Chadd

My Data Factory

Deze tech-startup wordt gedreven door zelflerende algoritmes en Artificial Intelligence. Hiermee realiseren de founders van My Data Factory een gigantische kostenbesparing door met een intelligent systeem de voorraad van bedrijven smart te maken.

Storro

Storro is een peer-to-peer, blockchain applicatie waarmee je eenvoudig een veilige samenwerkingsomgevingen creëert. Uniek doordat de gedeelde data niet bij een derde partij in de cloud staat, of bij Storro, maar fysiek wordt gedistribueerd over projectleden die jij aanwijst.
Lees hier het verhaal van Storro

Tiledmedia

Deze tech-startup is wereldleider op het gebied van virtual reality streamen en werkt nauw samen met wereldwijde partners als Akamai, Intel en Ericsson. Begin dit jaar haalde de startup een forse investering op en won de startup in Hollywood (off all places) een prestigieuze prijs voor virtual realty.
Lees hier het verhaal van Tiledmedia

We4Sea

Founders Michiel Katgert en Dan Veen willen met We4Sea de scheepvaart vergroenen. We4Sea maakt zeescheppen efficiënter door met Big Data het verbruik precies in kaart te brengen. Daan Veen: “Vergelijk het met de slimme thermostaat Toon. Daardoor zie je precies hoeveel energie de koelkast of tv verbruikt. Dankzij de informatie kan je uitrekenen wat het scheelt als je een andere koelkast koopt”.
Lees hier het verhaal van We4Sea

Finale

Tijdens deze eerste halve finale zijn twee finaletickets te verdienen. De andere halve finale, gehouden op 17 april in Leeuwarden en waar eveneens zes startups op het podium verschijnen, levert ook twee finalisten af. Aanmelden voor beide halve finales kan via deze link. De finale vindt plaats op 28 juni in het Atlas Theater in Emmen.

Geplaatst op: 8 maart 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *