Meer talent, betere sfeer en beter resultaat? Tûmba weet hoe!

Meer talent, betere sfeer en beter resultaat? Tûmba weet hoe!

Meer talent, betere sfeer en beter resultaat? Tûmba weet hoe!

Mirka Antolovi? is als directeur sinds enkele maanden het nieuwe gezicht van Tûmba, het aan de Leeuwarder Eewal gevestigde Friese kenniscentrum voor discriminatie en diversiteit. Verbreden van kennis over diversiteit is haar speerpunt.

NOORDZ BRANDED

„We zijn en blijven het meldpunt voor discriminatie. Mensen die gediscrimineerd worden kunnen bij Tûmba terecht voor advies en ondersteuning. Discriminatie blijft een hardnekkig probleem. Door sterker in te zetten op inhoudelijke kennis over vooroordelen en het belang van het verbreden van die kennis, willen we een actieve, laagdrempelige en dienstverlenende gesprekspartner zijn voor onderwijs, zorg, bedrijven en overheden.”

„Het belangrijkste is de bewustwording over vooroordelen en discriminatie. We hebben allemaal vooroordelen waardoor we onbewust verkeerde keuzes maken. Waar het om gaat is dat je bereid moet zijn het gesprek aan te gaan: wat zijn mijn vooroordelen, welke mechanismen spelen een rol? Als we daar over gaan praten en ons er van bewust worden, zijn we goed op weg. En omdat Tûmba bij uitstek het Friese kenniscentrum is op dit gebied, kan iedereen bij ons aankloppen voor advies, voorlichting en training.”

„De professionals van Tûmba hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van discriminatie waardoor zij als geen ander weten hoe discriminatie ontstaat en wat het effect ervan is voor zowel een mens als voor een organisatie. Ook hier geldt ‘beter voorkomen dan genezen’. Tûmba wil niet alleen dweilen met de kraan open en discriminatie achteraf aanpakken. want dan zijn alle partijen verliezers. Wij willen, door in gesprek te gaan met bedrijven, mechanismen van discriminatie bespreekbaar maken met als doel deze te voorkomen. Een zwangere medewerker geen contractverlenging of loonsverhoging geven is in strijd met de wet. Bovendien verlies je als bedrijf een ervaren kracht en geef je een verkeerd signaal aan de andere medewerkers, met soms vergaande gevolgen.”

„De professionals van Tûmba hebben jarenlange ervaring in het bestrijden van discriminatie waardoor zij als geen ander weten hoe discriminatie ontstaat en wat het effect ervan is voor zowel een mens als voor een organisatie. Ook hier geldt ‘beter voorkomen dan genezen’. Tûmba wil niet alleen dweilen met de kraan open en discriminatie achteraf aanpakken. want dan zijn alle partijen verliezers. Wij willen, door in gesprek te gaan met bedrijven, mechanismen van discriminatie bespreekbaar maken met als doel deze te voorkomen. Een zwangere medewerker geen contractverlenging of loonsverhoging geven is in strijd met de wet. Bovendien verlies je als bedrijf een ervaren kracht en geef je een verkeerd signaal aan de andere medewerkers, met soms vergaande gevolgen.”

„Tûmba adviseert over het belang en de kracht van diversiteit voor organisaties en bedrijven. Een zo divers mogelijk opgebouwd en talentvol personeelsbestand geeft een andere, creatievere dynamiek in je organisatie en verbetert het resultaat, omdat de sfeer beter is, teams en afdelingen beter functioneren, er beter wordt gepresteerd en er minder ziekteverzuim is. Niet voor niets zie je juist grote internationale ondernemingen zo divers mogelijk personeel aannemen. Deze tijd van verandering biedt wellicht meer ruimte voor het talent van ieder mens, voor diversiteit en gelijkheid en dus is er ook in Friesland alle reden het belang daarvan te herkennen.”

„Leer te selecteren zonder vooroordelen: leer denken vanuit competenties en de kwaliteit van mensen. Dat begint bijvoorbeeld met een sollicitatiecommissie die breed en divers is samengesteld. Niet iedere bedrijf heeft dat, dus helpt en adviseert Tûmba bedrijven en organisaties graag bij hun sollicitatie- en selectieprocessen. Want door onze kennis van diversiteit en gelijkheid te verbreden, zetten we het beste in op verandering.”

www.tumba.nl

Geplaatst op: 14 februari 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *