Louwsma Bedrijven (LBG) doet opnieuw aantal overnames

Louwsma Bedrijven (LBG) doet opnieuw aantal overnames

Louwsma Bedrijven doet opnieuw aantal overnames

De Louwsma Bedrijven Groep (LBG) in Bakkeveen heeft opnieuw een aantal overnames gedaan. Vorige maand nam het twee bedrijven over: Solutions en Publisol. Solutions richt zich op verzuimmanagement en re-integratie voor grote bedrijven en uitvoeringsorganisaties. Publisol begeleidt statushouders naar de arbeidsmarkt en voert re-integratietrajecten uit voor gemeenten.

Beide ondernemingen hebben vestigingen in Groningen en Amsterdam. Bij deze bedrijven zijn ongeveer 30 medewerkers actief door het gehele land. Het gaat daarbij om re-integratieconsulenten, arbeidsdeskundigen en bedrijfsartsen. Volgens directeur Sieb Louwsma realiseert LBG door de overnames een landelijke dekking op het gebied van re-integratie.

Fysiotherapiedivisie

Door de overname neemt de totale omzet van LBG met 4 miljoen euro toe tot 20 miljoen. De onderneming telt nu in totaal zo’n 300 medewerkers. LBG heeft kantoren in Leeuwarden, Franeker, Leek en Den Haag. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bakkeveen.

Onlangs voegde de onderneming ook de fysiotherapiepraktijken FMT de Woldstreek in Slochteren en Wilkemaheerd in Groningen toe aan zijn fysiotherapiedivisie. Daardoor is het aantal praktijken verder uitgebreid in het Noorden met vestigingen in Slochteren, Hellum, Siddeburen, Noordbroek, Meerstad, Harkstede en de wijk Beijum in Groningen.

Gestage groei

Naast fysiotherapie en re-integratie houdt LBG zich ook bezig met uitzendwerk, financieel management, training en advies, en heeft het een divisie techniek, die besturingssystemen voor afsluiters aan de man brengt. De basis van LBG werd gelegd in 1988 met Louwsma & Partners organisatieadviseurs. Eind jaren negentig volgde de eerste overname met Traject. Sindsdien heeft de onderneming een gestage groei doorgemaakt.

Bron: Leeuwarder Courant

Geplaatst op: 9 februari 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *