Het was volle bak op HorecaEvenTT in Assen

Het was volle bak op HorecaEvenTT in Assen

Het was volle bak op HorecaEvenTT in Assen

Of het weer goed gaat met Nederland? Gekeken naar het HorecaEvenTT in de Asser TT Hall gaat het heel goed. De volle parkeerplaatsen en overvolle gangpaden lieten niets aan de verbeelding over.

Het was er drukker dan ooit te voren. De parkeerplaatsen waren er drie keer zo vol in vergelijking met eerdere jaren en er was ook een flinke stijging in het aantal standhouders op de horecabeurs. Maar dat laatste is vooral het gevolg van een beurs die in Hardenberg is weggevallen.

Koffie

Wat verder opviel? Een paar branches die heel goed vertegenwoordigd waren op de beursvloer. Veel wijn, veel keukenapparatuur, veel koffie en veel ijs. Het zijn misschien wel de trends. ,,Nou, koffie is al veel langer een trend en op deze beurs staan de laatste jaren sowieso al volop koffiemakers’’, zegt Jeroen Terpstra, noordelijk rayonmanager van Segafredo/Tiktak.

Maar de koffiemarkt is de laatste jaren wel flink in beweging, erkent Terpstra. Vooral bedrijven zetten hun werknemers steeds betere koffie voor. ,,Mensen die veel uitgaan krijgen overal lekkere koffie voorgezet
en hebben daarna besloten thuis ook zulke goeie koffie te willen’’, legt Terpstra uit. ,,Dus kopen ze een prachtig apparaat. Maar diezelfde groep vraagt zich nu af waarom ze op het werk met minder genoegen zouden nemen.’’

Verhaal over wijn

Een van de grootste stands was van drankengroothandel Lijfering uit Groningen. Een bekende naam als het om (speciaal)bier gaat, maar de meeste vierkante meters waren toch voor dochterbedrijf wijnhandel Dikkers. ,,Duitse wijnen zijn heel populair’’, zegt salesmanager Sanne Schilstra. ,,En dan niet de zoete, maar de droge. Daarnaast gaan biologische wijnen heel goed.’’

Er is meer geld in de markt en als vanzelf gaan de duurdere wijnen nu beter. Maar dat is niet de grote trend. Eric Wiegel van Dikkers: ,,De grote trend is het eerlijke verhaal over wijn. Neem Hans Topf. Die behandelt zijn druiven als zijn kindjes en die krijgen ook geen onnodige medicijnen. Een eerlijk product is het gevolg.’’

Multifunctionele apparaten

Verder opvallend: het grote aantal verkopers van keukens en keukenmachines op de beurs. Na jaren van gedwongen soberheid pakt de horeca weer uit. Er is vooral behoefte aan bedieningsgemak, laat Guido Pot van Techno Horeca weten. Dat scheelt personeel, want aan mensen valt toch al moeilijk te komen. En dan gaat het vooral om apparaten die functies combineren, zoals een machine waarin je kunt koken, frituren en bakken onder hoge druk.

Pot: ,,Als je tijd kunt besparen met zo’n apparaat, dan kun je meer focussen op die dingen die nodig zijn. Zo’n machine ontzorgt de kok. Het gaat er ook om dat je die kosten zo snel mogelijk terugverdient. Met erwtensoep ben je normaal 3 uur bezig, hier dankzij 160 bar druk maar 12 minuten. Zo krijg je tijd voor andere zaken.’’

Bron: Dagblad van het Noorden

Geplaatst op: 8 februari 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *