Verbinders in sociaal verzekeringsrecht eigenrisicodragers

Verbinders in sociaal verzekeringsrecht eigenrisicodragers

Verbinders in sociaal verzekeringsrecht eigenrisicodragers

Eigenrisicodragerschap WW/BW. De term is slechts bekend bij mensen die er mee te maken hebben en weinigen kunnen de consequenties overzien. Voor Mirjam Mollema en haar collega’s van Vinna in Leek is het dagelijks werk. Een nichemarkt binnen sociaal verzekeringsrecht; een oerwoud waarin veel te ontdekken valt voor de klant.

NOORDZ BRANDED

„De groep Eigenrisicodragers is groot. Van rijk, gemeenten en provincies, waterschappen, rechterlijke macht, politie, defensie, tot alle scholen van primair onderwijs tot en met wetenschappelijk onderwijs, onderzoeksinstellingen en academische ziekenhuizen. Zij hebben er mee te maken vanaf het moment dat werkgever en werknemer al dan niet vrijwillig afscheid nemen van elkaar. De ex-werknemer heeft wettelijk recht op een uitkering, die vele jaren kan doorlopen. Alle eigenrisicodragers moeten die kosten van uitkeringen zelf betalen. Er is veel geld mee gemoeid en voor de meeste ex-werkgevers is dit na verloop van tijd een post op de balans.

Vinna is in de loop der jaren specialist geworden in deze niche van dit uitkerings- en rechtsgebied. Wij kunnen werkgevers en hun (ex)werknemer bij de verplichtingen jegens elkaar helpen en scheppen duidelijkheid in financiële consequenties. Onder meer door eigen jurisprudentie te ontwikkelen krijgen we steeds beter inzicht van wat mag en kan. Het is in beider belang dat je je bewust bent van elkaars positie en inziet dat het voor beiden goed is als de ex-werknemer weer perspectief en een baan vindt. Dat gesprek gaan we aan, om bij te dragen aan de oplossing.”

„Inzichtelijk maken en monitoren van de hoogte en de duur van de uitkeringskosten, toetsen van normen en beslissingen, adviseren van ex-werkgevers naar de ex-werknemer bij de wettelijke reïntegratietaak, toezien op verplichtingen van de ex-werknemer en het voeren van procedures tegen met name het UWV, dat is wat Vinna dagelijks doet,” vult Anneloes Boringa aan. „Het is pionieren en uitzoeken binnen het Sociaal Verzekeringsrecht. Voor ex-werkgevers voelt het vooral als verplichting.

Vinna weet inmiddels: hoe actiever jij je opstelt naar je ex-werknemer en hoe meer maatwerk jij biedt, des te meer ben je in staat invloed uit te oefenen op de uiteindelijke duur en hoogte van de kosten. Vinna helpt bij iedere stap en ontzorgt werkgevers. De klant centraal zetten, meedenken, actief opstellen en goed communiceren; daar gaat het om.”

Mirjam Mollema: „De bedragen per werkgever lopen enorm op en wij helpen te besparen; maatwerk leveren geeft mensen een gezicht, dat heb je nodig om het gesprek aan te gaan en stappen te zetten. Voorheen gold heel erg: het is verplicht, we kunnen niets. Inmiddels weten onze klanten dat ze kunnen bijdragen aan perspectief voor de ex-werknemer en kosten kunnen besparen . Daar is de ex-werknemer ook bij gebaat, want niemand zit voor z’n lol in een uitkeringssituatie. Actief opstellen omdat je meer kennis hebt, geeft dynamiek in trage en ondoorzichtige processen. Voor onze klanten is Vinna kennisbank, toezichthouder en verbinder. Samen leveren we kostenbesparend maatwerk.”

www.vinna.nl

Geplaatst op: 8 februari 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *