Derde Top Dutch-campagne van start: twee billboards in de VS

Derde Top Dutch-campagne van start: twee billboards in de VS

Derde Top Dutch-campagne van start: twee billboards in de VS

Met wederom een ludieke actie proberen Groningen, Friesland en Drenthe, verenigd in de naam Top Dutch, autofabrikant Tesla te verleiden de geplande Gigafactory in Noord-Nederland te vestigen. Gisteravond was de aftrap van ‘Electrify’. Buiten het hoofdkantoor van Tesla in Silicon Valley zijn advertenties op billboards geplaatst. Op de advertenties wordt Tesla-topman Elon Musk opgeroepen 00800-TOPDUTCH te bellen.

‘Got 20.000 electric cars? Let’s do business! Call us.’ Het is de tekst die Elon Musk vanuit zijn hoofdkantoor zou moeten zien. Het andere exemplaar, ‘Got 5 million solar panels? Let’s do business! Call us’ zal zo nu en dan worden verplaatst tussen het hoofdkantoor van Tesla in Palo Alto en Stanford University, waar Tesla nauw mee samenwerkt.

Grote afzetmarkt

Tesla maakt zonnepanelen, grote batterijen en elektrische auto’s. In het Noorden is men ervan overtuigd dat er in de drie noordelijke provincies voor Tesla een grote afzetmarkt is. De afgelopen maanden werd vastgesteld dat Noord-Nederland ’s werelds grootste zonneweide is met een jaarlijkse energieopbrengst van 1,75 gigawatt. “In het Noorden zijn veel initiatieven rond het bouwen van zonneparken”, aldus Patrick Brouns, gedeputeerde van Groningen. “En er moeten nog zo’n 5 miljoen zonnepanelen worden aangeschaft, ter waarde van anderhalf miljard dollar.”

De initiatiefnemers hebben zelf een steekproef gehouden. Van de 400 bedrijven die gesproken zijn, wilden er 300 elektrische auto’s aanschaffen. TopDutch denkt dat Tesla misschien wel 20.000 elektrische voertuigen kan verkopen in het noorden van ons land. Dat zou neerkomen op een waarde van een miljard dollar.

Een reactie van Musk kreeg Top Dutch nog niet. Dat was ook het geval bij de de eerdere campagnes. De kans dat de Tesla-baas de billboards al heeft gezien, is ook niet zo groot. Musk zit momenteel namelijk in Florida, vanwege de lancering van een raket met daarin een Tesla-sportwagen van zijn andere bedrijf SpaceX.

Geplaatst op: 6 februari 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *