De wereld van het oorverdovende lawaai

De wereld van het oorverdovende lawaai

De wereld van het oorverdovende lawaai

Het Groningse Earsafety Sound Protection richt zich op de wereld van het oorverdovende lawaai. Een startup van Erwin Koeneman die zelf als voormalig fotograaf op dance-events al te goed weet wat gehoorschade is. Hij ontwierp een soort oorplug die op de persoonlijke oorvorm wordt afgestemd.

Wat doet Earsafety precies?

„We maken een op jou afgestemde oorbeschermer. Die wordt bij je thuis aangemaakt via een oormal. Je kunt vier jaar vooruit met een oorbeschermer van ons, je kunt dan veilig naar concerten en werken in een lawaaiige omgeving. Je kunt daar zelfs een gesprek voeren. We filteren zodanig dat er een goede balans is tussen hoge, lage en mid­tonen. Het gaat om het aanmeten. Als dat niet goed gebeurt, loop je het risico van geluidslekken. Ik was zelf fotograaf bij concerten en heb zelf ook gehoorschade. Daarom heb ik me in de materie verdiept, het heeft me veel tijd gekost om een kwalitatief uitstekende bescherming te maken.”

Loopt het naar verwachting?

„Als kleine ondernemer is het natuurlijk moeilijk opboksen tegen die grote jongens, maar het gaat steeds beter. Ik heb veel blije gezichten onder mijn klanten.”

Wat zijn de grootste obstakels voor Earsafety?

„Dat de persoon zelf in ziet dat hij of zij iets nodig heeft. In aanschaf is mijn product misschien duur – ongeveer 150 euro – maar voor het gehoor is het goedkoop. Pas als men een piep in het gehoor heeft, gaat men vaak op zoek. Er is dan nog best wat aan te doen, ik ben er zelf het grote voorbeeld van. De grote jongens hebben winkels, ik niet. Dan gaat het dus wat langzamer. Maar ik ben alweer drie jaar bezig.”

Wanneer is de grote doorbraak?

„Een goeie vraag. Daar moet ik even over nadenken. Uuuh, ik hoop dit jaar. Ik hoop op aansluiting bij wat innovatieve partijen om versnelling te krijgen. Alles heeft uiteindelijk met netwerk en portemonnee te maken.”

Foto: Pepijn van den Broek


Dit artikel verscheen op donderdag 18 januari 2018 in ons magazine NoordZ. Magazine nabestellen?

Geplaatst op: 25 januari 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *