Specialisten in gereedschappen: ‘Voor de klus, eerst naar Bergsma’

Specialisten in gereedschappen: ‘Voor de klus, eerst naar Bergsma’

Specialisten in gereedschappen: ‘Voor de klus, eerst naar Bergsma’

Professioneel diamantgereedschap, asbestsaneringsmateriaal, keuring en certificering. Bergsma Leek staat voor kennis en kunde in een specialistische branche. Klaar staan voor professionals in sloop, sanering, bouw en calamiteitenbestrijding.

NOORDZ BRANDED

Begonnen in 1999 in de garage en vanaf 2007 gevestigd in Leek: Bergsma gereedschappen voor de professionals die overal in het noorden dag in dag uit bezig zijn met sloopwerkzaamheden en asbestsanering en voor de mensen die professionele diamant boren en zagen gebruiken. In de bouw, met vloeren leggen, leidingen aanleggen en zoveel meer toepassingen. Het bedrijfspand van de Bergsma’s bestaat naast de winkel en de verhuurruimte, uit een aantal goed georganiseerde werkplaatsen voor het repareren van diverse gereedschappen en diamantboren, voor het schoonmaken, repareren en keuren van asbestgereedschappen en materialen en het testen van apparatuur in asbestsanering in de daarvoor benodigde decontaminatieruimten.

Wout Bergsma begon in zijn garage en ziet nu met plezier hoe ook zijn dochter Monique haar weg heeft gevonden in het familiebedrijf. Hij is nog steeds de man van het diamantgereedschap, zij is de vrouw van de verkoop, van de verhuur, van het passen en opmeten (de fit-testen) van asbestmaskers en het verzorgen van de keuringen. Wout Bergsma heeft „iets opgezet dat werkt” zoals hij het zelf omschrijft. Een divers bedrijf, goed georganiseerd en voortdurend inspelend op de vraag wat de markt vraagt. „Eerst even langs Bergsma, dan naar de klus” is een bekende opmerking. Weten wat er op de bouw gebeurt, wat er nodig is en hoeveel jij op voorraad moet houden, want snelheid van levering is wezenlijk, zeker in deze tijd van toenemende activiteit in de bouw.

Kennis, kunde en ervaring, van materialen, van reparatie, van de werking van machines en materiaal, van wet­ en regelgeving, is voor de Bergsma’s van het grootste belang. „We moeten weten wat er speelt en toch, je kunt het niet uit een boekje leren”, zegt Wout. „Diamantzagen en boren zijn apart gereedschap, dat moet je leren kennen, want een ander vertrouwd er op dat het goed is en z’n werk doet.”

De deur staat s’ morgens vroeg al open, want om zeven uur staat menig professional voor de deur voor een bestelling en advies. „We zijn een service verlenend bedrijf”, is het credo van Bergsma. „We willen klaar staan voor onze klanten op het moment dat het hun past. Net als bij calamiteiten, want ook dan is er vaak plotseling behoefte aan specialistisch gereedschap, daar staan we ook klaar voor, we weten wat het betekent.”
„Wat je doet, moet je goed doen.” Het staat niet op de gevel, maar het zou er zeker niet misstaan. Bergsma in Leek, professionals voor professionals.

www.bergsmaleek.nl

Geplaatst op: 2 januari 2018

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *