Geld moet tot actie leiden bij Helphamster

Geld moet tot actie leiden bij Helphamster

Geld moet tot actie leiden bij Helphamster

Je hebt een goed idee, test het in de praktijk en het blijkt levensvatbaar: HelpHamster uit Leeuwarden brengt vrijwilligers en mensen die hulp vragen bij elkaar via een app. Maar het geleerde doorvoeren en ontwikkelen vergt investeerders, leerde Ronald Brouwer.

Wat doet HelpHamster?

„Iedereen verdient beschikbare hulp in de buurt. HelpHamster brengt mensen bij elkaar door een app. In eerste instantie gingen we uit van het idee dat ouderen steeds langer thuis blijven wonen en vaker alleen zijn, maar wel klusjes hebben die ze zelf minder kunnen. Jongeren – dus ook de 50plussers – kunnen wanneer het hen uitkomt dat als vrijwilligerswerk doen.
We bouwden ook een community-optie in. We merkten al snel dat scholen, ouders of sportverenigingen die heel makkelijk in kunnen zetten. Nu zijn er allerlei WhatsApp-groepen met schema’s voor wie er kan rijden, scheidsrechteren of een kantinedienst draaien. Dat kan met onze app veel makkelijker, want je kunt direct zien wie beschikbaar is. Gebruikers vullen dat namelijk zelf in.”

Loopt het naar verwachting?

„We draaien een aantal pilots en daar leren we van. We zijn bezig met doorontwikkeling, want het is een redelijk passieve app. Dat moet actiever. Ook al staat de app op je telefoon: uit het oog, uit het hart. De meest gebruikte applicaties zijn apps die meldingen gebruiken. Facebook, bijvoorbeeld, stuurt je berichten en houdt de app daarmee actief. Daarvoor willen we een event-module ontwikkelen. Daarmee willen we graag aan de slag.”

Wat zijn de grootste obstakels voor jullie bedrijf?

„We zoeken financiering. Dat regelen valt ons een beetje tegen. Niet zo gemakkelijk gezegd als gedaan. Bij een bank hoef je niet aan te kloppen en private investeerders zijn moeilijk te vinden. Crowdfunding is geen optie, liever zijn we op zoek naar één of twee investeerders.”

Wanneer is de grote doorbraak?

„Dat is heel lastig inschatten. Iedereen hoopt op morgen. Als de financiering komt, dan kan het heel hard gaan. Wanneer we fulltime met de doorontwikkeling bezig gaan, kunnen we met een maand of vier, vijf, heel ver komen.”

Fotografie: Pepijn van den Broeke


Dit artikel verscheen op donderdag 14 december 2017 in ons magazine NoordZ. Magazine nabestellen?

Karlijn ter Horst (Journalist)

Karlijn ter Horst (Journalist)

Geplaatst op: 29 december 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *