Aannemerij is vooral een kwestie van een goeie ploeg mensen

Aannemerij is vooral een kwestie van een goeie ploeg mensen

Aannemerij is vooral een kwestie van een goeie ploeg mensen

Haarsma Groep in grond, weg, waterbouw en beton in Tjerkwerd, Franeker en Wieringerwerf. Veertig jaar geleden opgericht door Ule Haarsma, een ondernemende aannemer met een diep geloof in klanttevredenheid en het vertrouwen in de mensen die het doen.

NOORDZ BRANDED

Hij geniet nog elke dag van het werk en alles dat er bij hoort. Veertig jaar in de grond, weg en water- en betonbouw. Hij bouwde een mooi en divers bedrijf op dat z’n zoon Tjeerd overneemt. Die geniet op zijn beurt van het mooie vak van nu waarin technologie en digitalisering gewoon zijn geworden. Tijden en middelen veranderen en de transparantie en de wil alles te kunnen traceren neemt toe, maar de basis blijft.

„Klanttevredenheid en de goeie mensen. Dat zijn de twee belangrijkste dingen in ons bedrijf, dat is altijd zo geweest en dat blijft ook zo.” Zegt Ule Haarsma die veertig jaar geleden met twee man een bedrijfje begon in Tjerkwerd. En beaamt Tjeerd Haarsma, de man die na het opzetten van de vestiging Wieringerwerf de sterk gegroeide groep bedrijven met drie vestigingen en 75 man voortzet. „Je bent afhankelijk van de man in de sleuf”, typeert Ule Haarsma z’n mannen. „Wat we vroeger controleerden met een spiegeltje aan een stok, doen we nu met robots. De mannen moeten het doen, die staan in weer en wind te graven, te passen en te meten. Doen ze het niet goed, dan kun je alles weer uitgraven.” Samen met de mensen binnen vormen zij die groep goeie mensen. Of je het nu hebt over de aanleg van de gloednieuwe milieustraat voor gemeente Langedijk of het eerste deel van de Centrale As, de rondweg van Garijp.

Haarsma Groep kan met de verschillende bedrijven een breed scala werken aan. Grondverzet, bouw- en woonrijp maken, projectontwikkeling, betonbouw, rioolconstructies, kades en walbeschoeiingen, het realiseren van bruggen, gemalen en duikers, de recycling van bouw- en slooppuin, het maken van menggranulaat, transport van grond, materieel en goederen en kraanverhuur. Van advies en tekening tot uitvoering, Haarsma bedenkt en voert het uit. Veel voor overheden, waar Tjeerd nog aan toevoegt „dat het scheelt als die meer dezelfde kaders zouden hanteren. Nu verschillen de richtlijnen enorm en moeten we voortdurend schakelen naar nieuwe certificaten.”

„Door de jaren heen is in de hele sector door alle wetten en regels de kwaliteit toegenomen. Haarsma Groep staat voor kwaliteit, en daarom blijven we investeren in duurzame innovaties op onze locaties, in materieel en middelen, omdat we met onze mensen willen blijven bijdragen aan een mooie en gezonde bedrijfstak.”

www.haarsmagroep.nl

Geplaatst op: 7 december 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *