Startersnetwerk Súdwest-Fryslân warme deken

Startersnetwerk Súdwest-Fryslân warme deken

Startersnetwerk Súdwest-Fryslân warme deken

Miranda Huizinga is een van de startende ondernemers die deelneemt aan het Startersnetwerk Súdwest-Fryslân. De Virtual Assistent is vol lof over de mogelijkheden die ze krijgt om haar bedrijf tot een succes te maken.

BRANDED

Flexibel maatwerk

,,Ik liep al lang met het idee rond om een eigen bedrijf te starten’’, vertelt Miranda Huizinga enthousiast. ,,Ik heb een administratieve en secretariële achtergrond en wilde mijn ervaringen graag vormgeven in een zelfstandige onderneming. Maar ik vond het lastig om daadwerkelijk de stap te nemen. Als Virtual Assistent wil ik zzp’ers, (startende) ondernemers en bedrijven assisteren in hetgeen waar zij op dat moment ondersteuning nodig hebben, vanuit huis of op locatie. Denk daarbij bijvoorbeeld aan financiële administratie, correspondentiebeheer en opzoeken en invoeren van gegevens. Flexibel maatwerk is wat ik kan leveren, wat heeft een ondernemer nodig?’’    

Veel vertrouwen

,,Via de gemeente Súdwest-Fryslân kreeg ik een flyer in de bus over het Startersnetwerk. Nadat ik die had ingevuld en opgestuurd volgde er een intake- gesprek, en startte ik na de zomer met het traject. Dat kwam precies op het juiste moment! Medewerkers van onder andere Vuurkracht en van de Talentencoöperatie gaven me zoveel vertrouwen om in mezelf te geloven. Door middel van diverse gesprekken, trainingen en workshops kreeg ik helder wat mijn mogelijkheden zijn. Het netwerk biedt voor drie tot zes maanden ondersteuning, daarna wordt er gekeken hoever je bent met je bedrijf. Heb je nog ondersteuning nodig? Ik vind het fijn te weten dat ik niet zomaar losgelaten word.’’          

Prachtige kans

Inmiddels zijn er zo’n 20 startende ondernemers in training bij het Startpunt, en bij de bijeenkomsten/workshops en thema-avonden van het Startersnetwerk ongeveer 100 ondernemers. Miranda haalt veel inspiratie uit hun ervaringen. ,,We hebben een zeer diverse groep. We helpen elkaar, iedereen wordt in zijn waarde gelaten. Tegen alle startende ondernemers zou ik willen zeggen: Grijp de kans van het Startersnetwerk met beide handen aan. Het is een prachtige kans om je eigen bedrijf op te zetten. De ondersteuning voelt als een warme deken en je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost. Met welke vraag je ook komt, er wordt altijd met je meegedacht.’’    

Waarom Startersnetwerk Súdwest-Fryslân?

De gemeente Súdwest-Fryslân wil het MKB en sinds kort ook startende ondernemers actief ondersteunen. Daarom is de gemeente Startersnetwerk Súdwest-Fryslân en Startpunt Ondernemers begonnen. ,,Het Startpunt is bedoeld voor nog te beginnen en gestarte ondernemers, mensen die een duwtje in de rug nodig hebben, vaardigheden willen ontwikkelen of kennis over financiering zoeken”, aldus Stella van Gent, wethouder Arbeidsparticipatie en Sociale Zaken. Maarten Offinga, wethouder Economische Zaken: ,,Nieuwe bedrijven zijn belangrijk om de lokale economie vitaal te houden. Daarom investeren we in een sterk startupklimaat.”

Geplaatst op: 6 december 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *