Fundamentele keuzes: van accountancy naar data en kennisuitwisseling

Fundamentele keuzes: van accountancy naar data en kennisuitwisseling

Fundamentele keuzes: van accountancy naar data en kennisuitwisseling

Adbeco in Emmen en Hoogeveen maakt in een paar jaar de omslag van traditioneel accountantskantoor naar een datagedreven organisatie van financieel adviseurs en productontwikkelaars voor specifieke markten. Informatietechnologie als speerpunt.

NOORDZ BRANDED

Senior adviseur Wilco van den Hul (RA) van Adbeco Accountants en Belastingadviseurs en directeur van IT-ontwikkelbedrijf Qontrol-it Henk Snijders: „Wil je ook overmorgen relevant zijn als accountants en adviesbedrijf, dan moet je vol inzetten op IT als verbindend middel om processen beter te laten verlopen. De samenwerking van die specialismen en inzet van IT is dé manier om processen te optimaliseren en de onder nemer te helpen succesvol te zijn, of dat nu een MKB ondernemer, een familiebedrijf of een groot ziekenhuis is.” Adbeco heeft de laatste twee jaar IT geïntegreerd in het eigen bedrijf van accountants, adviseurs, fiscalisten en bedrijfskundigen. Qontrol-it ontwikkelt voor klanten eigen IT-oplossingen. De kennis en uitwisseling van kennis naar beide specialismen is sterk gegroeid.

„Een van de specifieke markten waar we de laatste twee jaar met name op inzetten is de zorg in het algemeen en specifiek Horizontaal Toezicht Zorg in ziekenhuizen. Voor verzekeraars hebben we software applicatie ontwikkeld voor het vastleggen van de review van ziekenhuizen en GGZ-instellingen en voor ziekenhuizen hebben we RollerQoaster ontwikkeld, een gebruiksvriendelijke software waarmee ziekenhuizen het instapmodel en Control Framework rondom Horizontaal Toezicht gestructureerd en overzichtelijk kunnen vast leggen en met hun verzekeraar kunnen afstemmen. We zijn er van overtuigd dat IT de enige manier is om ook in de zorg processen beheersbaar, inzichtelijk en doelmatig te maken. Omdat we technologische toepassingen en tools in eigen huis maken, kunnen we bijdragen aan het invullen van de informatiebehoefte door te komen met volwaardige werkbare totaal oplossingen die aansluiten op de bestaande structuur van de klant.”

„Voor Horizontaal Toezicht Zorg, het toezien op de rechtmatigheid van zorguitgaven in de medisch specialistische zorg, is een langjarig proces door de omvang en complexiteit van de organisaties. Dankzij onze specifieke kennis is Adbeco met Qontrol-it een speler van formaat.”

„We blijven sterk betrokken bij MKB en familiebedrijven, waarvoor we vaker IT-oplossingen inzetten om ondernemers te ondersteunen hun potentieel te benutten. Onze kennis en ervaring vanuit complexe organisaties maakt dat we ook bij kleinere bedrijven meer inzicht kunnen bieden door bedrijfsprocessen te verbeteren met behulp van technologie. Voor het MKB hebben wij een QuickScan ontwikkeld waarmee we de automatiseringsgraad van de onderneming kunnen peilen en op basis daarvan een advies geven voor het optimaliseren van de bedrijfsprocessen middels IT.”

www.adbeco.com

Geplaatst op: 1 december 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *