Innofest is 'meest ondernemende idee van Europa'

Innofest is ‘meest ondernemende idee van Europa’

Innofest is ‘meest ondernemende idee van Europa’

Het noordelijke project Innofest, waarbij innovaties getest worden op festivals, heeft een belangrijke Europese ondernemersprijs gewonnen.

Uitvindingen

De uitvoerders van het project kregen in Tallinn de European Enterprise Promotion Award, een prijs die de Europese commissie heeft ingesteld om kleine ondernemingen te steunen.

Innofest stelt ondernemers, start-ups en studenten in staat tijdens de festivals hun uitvindingen – innovaties – uit te proberen. De bedenkers zien festivals als een kleine samenleving, een ideale gelegenheid om oplossingen voor problemen uit te proberen.

Deze zomer stond Innofest op festivals als Oerol, Eurosonic Noorderslag en Into the Great Wide Open.

Uitreiking

De uitreiking vond plaats tijdens de SME Assembly, het jaarlijkse evenement voor kleine en midden-kleine ondernemingen in Europa. Directeur Anna van Nunen mocht de award in ontvangst nemen. Zij is de bedenker van het concept, waar ze samen met studenten van de NHL Hogeschool en Stenden vorm aan gaf.

Op basis van de voorrondes worden elk jaar in heel Europa 56 ondernemingen geselecteerd, waarvan uiteindelijk twaalf door gingen naar de finale. De jury was lovend over het concept: “Zo’n innovatief en effectief initiatief hebben we nog nooit gezien.”

Geplaatst op: 30 november 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Je e-mailadres wordt niet bij je reactie gepubliceerd. We verwerken je reactie alleen om je eenmalig op de hoogte brengen van plaatsing of afwijzing van je reactie. Je naam wordt alleen geplaatst bij de reactie. Deze wordt verder niet verwerkt.