Defenz: Vakmensen in advocatuur die er zijn voor de omgeving

Defenz: Vakmensen in advocatuur die er zijn voor de omgeving

Defenz: Vakmensen in advocatuur die er zijn voor de omgeving

BRANDED

Dertien gespecialiseerde advocaten onder één dak in Drachten. Ervaren advocaten op hun vakgebied, een hechte club mannen en vrouwen met passie voor hun vak. Andrea Loos- Horstman en Gerrit Wempe over hun vak, de vakmensen, verwachtingsmanagement en daadkracht.

Defenz Advocaten in Drachten is een algemeen advocatenkantoor met dertien vakspecialisten, van familierecht tot tuchtrecht, van agrarisch recht tot arbeidsrecht en strafrecht, insolventie en ondernemingsrecht. Het hele spectrum bedienen ze, dienstverlening aan hun klanten staat voorop. Hun werkterrein beslaat vooral de noordelijke regio. Het kantoor was de eerste in het noorden die volledig overging op digitale dossiers.

“Het is de ervaring van onze specialisten op hun terrein die telt, ze werken minstens tien jaar in hun vakgebied en beheersen hun vak, ze hebben de uren gemaakt om goed te kunnen wegen en inschatten”, zeggen vennoten Gerrit Wempe (bestuurs- en tuchtrecht) en Andrea Loos- Horstman (familierecht en mediation). “De inschatting van een zaak is belangrijk bij het eerste gesprek, jij moet een beeld krijgen van wat de klant van jou verwacht en omgekeerd. Hoe kansrijk is een zaak, hoeveel tijd en welke kosten zijn er globaal mee gemoeid. Daar hebben we met z’n allen de afgelopen jaren een slag in gemaakt. Verwachtingsmanagement en het meten van onze klanttevredenheid zijn voor ons wezenlijk geworden.”

“Het zijn zaken die deel uitmaken van de advocatuur vandaag de dag, het maakt je kritisch op wat je doet, het leert je spiegelen. Die kwaliteit is voor ons belangrijk, want hier telt kennis, de inhoud en het belang van het recht. Dat is ook principieel de reden dat we toevoegingen belangrijk vinden om te blijven doen, dus de zaken waarbij we optreden voor mensen die het zelf niet volledig kunnen betalen. We zijn er voor de omgeving en staan voor het belang van de klant en de procesgang.”

“Professionaliteit”, benadrukt Andrea Loos- Horstman, als term om het kantoor te duiden. “Professioneel, dienstverlenend, klantgerichte kwaliteit, zakelijk en middenin de samenleving. Ja, ethiek speelt hier een rol, zeker, of het nu bij familierecht is of insolventierecht. Het gaat er om dat je bij zaken kritisch blijft op jouw rol als advocaat en weet waar, juridisch gesproken, je grenzen liggen. Is voor een bepaald deel andere kennis van belang, moet je niet aarzelen die in te schakelen; gaat het bij een echtscheiding over het emotionele aspect en kun jij niets meer toevoegen maar iemand uit de zorg wel, dan moet je dat aangeven en niet blijven praten om te kunnen declareren. Altijd het belang van de klant blijven dienen is bij Defenz de leidraad.”

Geplaatst op: 28 november 2017

[GA TERUG]

Geef uw reactie:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *